Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sada bit torx

Od: krtek6 odpovědí: 18 změna:

Pěkný den!

Vánoce se blíží a přál bych si od Ježíška tento typ klíčů v takové sadě. Už jsem strávil nějakou dobu bádáním a hledáním infa, ale nikde se nemůžu dohledat nějakých lepších zkušeností. Je to všecno na jedno brdo nebo existuje nějaký výrobce co nedělá bahno? :) Evidentně je to všechno Polsko, ale které z nich je nejmenší zlo? Má to cenu řešit? Díval jsem se i na YATO, protože mám od něj už gola sadu se kterou jsem spokojený, ale v tomto konkrétním případě se mi u nich nelíbí ta PVC formička. To hned popraská. Raději bych tento celoplastový futrál. Dá mi někdo nějaký tip?:) Děkuji

Sada bit torx

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kare
hodnocení

1x
Bláto není ani ta nejlevnější, je to spíš překalené a časem to praskne (beru je i rázovkou). Mám sadu za 300,- (mar-pol).
Vzhledem k tomu jak moc/málo a kolik z toho člověk používá nemá cenu řešit jestli sadu za 300,- nebo 700,- pořád to bude to samé "bláto". (co odejde se koupí kvalitnější třeba kusovky KS-Tool)
Pokud chcete opravdu kvalitu kupte Hazet, Vigor, Honiton nebo podobného výrobce. Kde je cenovka s nulou navíc. *frajer*
krtek6
hodnocení

Ten Honiton jsem se teď zrovna díval...a přijde mi to ještě jako poměr cena výkon tomu co do toho chci dát ideální...nějaké recenze jsem taky našel...

hodnocení

1x

S levnými bity má m zkušenost tu, že nic nevydrží a zreznou. Proto kupuji ty nejdražší s přídavkem diamantového prachu a rozdíl je markantní. Bit je většinou zlatavé barvy, někdy je trochu víc do běla. Hlavně nekupuji sady , protože vím, že se nejlépe dělá s prodlouženou verzí, tak mám ty prodloužené 3 ks ty nejpoužívanější a zbytek cca 10 ks co se používá nejčastěji . Dá se to už odhadnout podle ceny v hobby marketu, co je vyšší kvalita. Někdy si i můžete počíst, v čem je výhoda.

Z těch dobrých firem bych vzpomenul Wera, jak bylo už psáno - dost slušně toho mají v Bauhausu . Viz obrázek - s diamantovým povrchem

Sada bit torx #2

kami123
hodnocení

0x

Tak z alzy radši ne. Mrknul bych spíš do baumarktu.

Zkus značku nějakého výrobce nářadí, který umí i profi.

Např Stanley

krtek6
hodnocení

obrázek je ilustrativní ;) a to co jsem poslal jsem zrovna výrobce GEKO...s ním zkušenost nemám žádnou a se Stanleym taky ne...tam chci právě něco od něj vykoušet...prej je to nějaká levná varianta Dewaltu...ale co je na tom pravdy...

kami123

Stanley mám dobrou zkušenost (Gola, Aku, Akuflexa)

asd1
hodnocení

0x

Rozdíly v kvalitě jsou hodně velký.

Nečum na krabičku ale na bity. Vyhni se laciným sračkám - Baubau, Kauflandy i ta Alza.. Z levnějších jsou vcelku slušný z Lidlu - mám gola sadu koupenou v D a bláto to neni. Jak novější v ČR netušim, Lidl dost přechází na levnější výrobu a s tim mohla jít dolu i kvalita.. YATO pár věcí mám a docela ujde...

Vyplatí se vzít jednotlivý bity, ono v reálu na autech se používaj asi tak tři..

krtek6
hodnocení

tak podle fotky těžko poznám jestli jsou bity bahno nebo ne :D

tak v kauflandu ani baumaxu by mě to nenapadlo kupovat...a jednotlivě nechci...nebudu to pak hledat někde zašity v šuplíku

kami123

No někdy je vidět ta první pohled, že je dírka v torxech ustřelená.

Na druhou stranu, těch levných bych se úplně nebál.

Často jsou potřeba jen ve spojení s malo silou a pokud něco strhneš, tak ty pak jen dokoupíš.

Podle mne je to i výhodnější, pokud to máš na hobby, dáš 200,- za bity + 200,- za nejpoužínější kvalitní místo 1000,- za celou sadu.

Některé bity jsou i z dobrého materiálu, ale nejsou z výroby kalené a jdou zakalit dodatečně.

Jinak kvalitní materiál lze i zkušeně odhadnout od oka. Většinou je šedý matný, kdežto šmejdy často stříbrné lesklé.

Jinak ty parkside z lídlu jsou celkem ok. Ale velké sady jsem neviděl.

krtek6
hodnocení

můžeš prosím dát odkaz na konkrétní výrobky? ...asi je zřejmé, že já to nepoznám...tohle jsou věci, kterým nerozumím..pro mě je to jen kus železa...

kami123

Já nevím, je toho hodně a je to i o štěstí.

Pokud to chceš jako hobby, tak vem klidně to geko.

případně něco takového alza.cz/...

Kvalita prostě bude dražší, ale jak jsem psal, výhodnější je případně dokoupit to co zničíš. Prakticky z těch bitů 70% třeba nikdy nepoužiješ.

el
hodnocení

0x
Já bych si yato nekoupil, měl jsem celý sáček bitů z hobby marketu no name značky a pár co se mi za roky nasbíralo. Většina z nich byla měkká jak bláto, některé zas špatně zakalené ty pro změnu praskaly . Zrušil jsem jich třeba 6 za den jak torx tak PH a PZ.
Mám sadu od makity ty jsou celkem ok, pak mi přibyla sada od Black Decker ta je trochu horší.
Osobne bych koupil ověřenou značku, Makita, Bosch, Metabo apod. Pokud něco extra tak sadu bitů od značky wera.
krtek6
hodnocení

od makity se snažím mít asi nejvíc...ale makita ani b-d nedělá tento typ sady... PZ, PH běžných rozměrů mám hafo...potřebuji nebo chci tento typ sady, který jsem dal do obrázku

el
Omlouvám se přehlédl jsem obrázek, tuhle sadu mám taky, ale Kupoval jsem ji jen proto, že jsem ji zrovna potřeboval cca před deseti lety a další využítí má tak jednou za rok tak kvalitu nedokážu posoudit, ale nebude to úplně bláto. Značka tuším vorel
Bude to podobná sada té na Alze m.alza.cz/...

hodnocení

0x

Rozdíly v kvalitě jsou a velké.
Mám dobré zkušenosti s bity WERA.

boukal.cz/...

krtek6
hodnocení

tak zrovna ta WERA asi není už pro mé účely...to už je mimo fin.hladinu, kteoru jsem ochotný za to dát...navíc co jsem to tak proletěl, nemají víc ks sady...většinou jen základ, PZ, PH, kterých mám takhle už mraky

kami123
hodnocení

0x

Před rokem jsem koupil do auta tohle a nelituji, zatím jsem dokonce ani nic nezničil.. :)

kutil.cz/...

Mám k tomu ještě menší profi sadu a dvě sady elekrikářských šroubováků.

Ještě k tomu bohatou golu.

max*
hodnocení

0x
Mame tuto sadu spoustu let z Rakouska a spokojenost.
nako.cz/...
A zebychom to nejak setrili, to urcite ne.
Ale stejne jsem musel jeste neco dokupovat, to uz nemeli ani ve specializovane prodejne.
Proste kup neco do 500.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]