Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reznoucí vana

Od: pletiplot® odpovědí: 7 změna:

Ahoj, moje bývalá spolubydlící navzdory mému zákazu používala na všechno Savo s chlorem. Výsledkem bylo, že se mi v okolí odtoku objevily rezavé skvrny na smaltu. Vana je železná, má už něco za sebou, ale na vyhození to snad není. Fotky dodám, teď nemám k dispozici.

Dá se s tím něco dělat?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kami123
hodnocení

4x

Nezoufej, nic není ztraceno.

Rez se dá s trochou práce očistit.

Nicméně pak doporučuji vanu držet mimo vlhkost, nedej bože do ni lít vodu. To by ti zas zrezla i bez toho sava.

Pokud je to opravdu ze sava, tak se tam vytvořil chlorid železitý, který je celkem drahý a nějaký elektronik jej od tebe třeba odkoupí.

*palec* Dobrý návod jak si pořídit výrobnu chloridu železnatého. A kde se pán bude koupat?*smich*

hodnocení

2x

Už nic.Vanu jste nechal a spolubyydlící vyhodil*smich* . Domnívám se , že to mělo být opačně

hodnocení

Spolubydlící zničila každý měsíc jednu věc, protože se k tomu chovala jak ... Takže šla.

hodnocení

To jsou zase rady, to jsem si zas naběh.

hodnocení

0x

A lidským sádlem jste to zkoušel? Prostě pořádně vydrhnout tou hrubou stranou houbičky a nějakým čistícím prostředkem na vany, nebo sporáky, nebo jen vodou a solí. Odrezovač snad ani nutný není.

Tedy jestli to chápu dobře, že smalt není rozbitý, pouze povrchově znečištěný rzí.

hodnocení

No to právě nevím, muselo by se to asi celé rozebrat. Někde se ta rez vzala, tak to asi někde rezne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]