Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zálohy el.a plynu

Od: ep odpovědí: 12 změna:
Máte-li už nový rozpis plateb záloh za elektřinu a plyn od Innogy nebo i jiných dodavatelů, kteří nekrachují, jak moc se navýšily ceny, pokud nejsou fixované? Je to o hodně víc?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

2x

Čez + 75 %

hodnocení

2x

Dobrý den!

U mého dodavatele "FONERGY" se nefixovaná cena dodávky zvýšila od 1.11.2021 u elektřiny o 29% a u plynu o 26%.

Větší část celkové ceny, to je cena za distribuci zůstala beze změny.

Zálohy jsem si poté sám zvýšil o cca 10%, abych nemusel řešit nedoplatky zadáváním příkazů.

ellen*

No ale u Fonergy jsi byl pořád, ne? Ti prostě jen zvýšili ceny, jako to udělá většina dodavatelů. Tady je otázka na zvýšení cen pro lidi, kterým dodavatel krachnul a oni spadli pod DPI a přešli pod NOVÉHO dodavatele. Tak jaké oni mají nové ceny. Já to přesně nevím, u EONu elektřina ale masakr, tam je to přes 100%, plyn u Centropolu o něco míň. Jinak u Innogy bych nezůstávala, to jsou zlodějský šmejdi, svým geniálním výpočtem záloh málem lidi dovedli k sebevraždám, a co jsem koukala, když jsem hledala nového dodavatele, i ceny měli vysoké.

Ellen, špatně čtěte dotaz ;)

hodnocení

1x

MND
elektřina navýšení asi o 1/3
plyn zdražil jednou tolik

karel556*
hodnocení

1x
Já přešel k ČEZ elektřinu a k Innogy plyn, budu měsíčně dohromady platit o 2 stovky méně než u Comfort Energy. Elektrika svícení, plyn vaření. Zálohy: 200kč plyn, 600kč elektřina - měsíčně.
Nejsou až tak důležité zálohy,důležitější je celkové roční vyúčtování.
karel556*

Zálohy jsou nastavené podle loňské spotřeby, dal jsem o něco vyšší a proto z nějakého ročního vyúčtování nemám obavy.

Ano, zálohy nejsou pro vzájemné srovnávání cen elektřiny až tak důležité, důležitá pro srovnání je pouze cena dodávky , různá u různých dodavatelů. Platba za distribuci je u všech stejná, tam není co porovnávat.

Může mne "trefit šlak" když nyní ve všech sděl. prostředcích čtu výplody polovzdělaných novinářů, kdy v souvislosti se současným zdražením energií, hodnotí a porovnávají pouze výši předepsaných záloh. Vždyť např. v plně teplofikovaném a plynofikovaném domě, nebo vytápěném pevnými palivy je nyní měsíční záloha na elektřinu 1000,-Kč plně dostačující, ve stejně velkém, plně elektrifikovaném domě bude i 10 000,- Kč v některých případech málo. A všichni ti negramoti to porovnávají a "blbnou lidem hlavu". To je asi jejich poslání, za to jsou asi někým dobře placeni.:(

karel556*

Máte pravdu, většina novinářů (nemyslím ty slušné) jsou pologramoti a verbež, sledovanost za každou cenu, a pak je další parta pologramotů, kteří to žerou.

hodnocení

1x

Elektřina, přechod pod EON + 12,8%. Zvýšení z 3 400 Kč na 3 900 Kč

vlsta2*
hodnocení

1x

přispěji nezávisle, známí spadli od Comfort Energy (BE) pod DPI. Hledali, a nyní uzavřeli smlouvu novou u Centropolu. Podělím se s cenami. Uvedu množství spotřebované el. energie a plynu z minulého roku a k tomu konečnou cenu včetně všeho! v nové smlouvě. Pokud někdo chce znát nic neříkající zálohy, vydělí si konečnou částku 12 měsíci.

El. energie - 2,087 MWh - celkem 16749kč = cena za kilowatu cca 8kč

Plyn - 17,586MWh - celkem 44287kč = cca za kilowatu 2,5kč

smlouvy jsou fixně na dva roky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]