Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny dáma paní slečny a chlapi z paneláku, nevíte jak povolit tenhle šroub? Bohužel asi před rokem jsem se v tom taky hrabal a totálně ho dodělal, a ted ho ne a ne povolit.
Nějaká tipy triky? Díky
K té kartuši se patrně nikdy nedostanete bez destrukce části baterie. Vše bude zanešené vodním kamenem. Takové baterie se už mění kus za kus a pokusy s kartuší nevedou k úspěchu
Po doplnění fotky: Odvrtat, rozebrat a pak vytočit zbytek šroubu. Problém bývá na styčné ploše pod hlavou - tohle drážkování se kousne a je vymalováno. Často vytahuju šroubky, které drží SK destičky na fréze. Stržená hlava nejde povolit, ale pokud je šroub bez hlavy, lze z 90% vytočit třením nebo za minimální nerovnost třeba rýsovací jehlou.
Nejdřív dvě tři zkušené rány paličkou na maso na podložku, kde byl šroub.
Když to nepomůže tak ze všech stran poklepávat lahváčem a táhnout nahoru.
Když to nepůjde, tak místo táhnutí to pačit nahoru ve škvíře šroubovákem.
Nevím, nejsem vodák, ale přijde mi to jako velmi stará baterie. takže bych asi osobně změřil rozteč a běžel do krámu s vodo-topo materiálem (u nás konkrétně do aquatrendu k p.Ladislavu Šimkovi) a koupil novou baterii. Pak bych zastavil přívod , co je v trubkách vypustil a pak vyměnil baterii za novou! Přitom bych taky vyměnil ten "kohoutek na napouštění vody do pračky.Pak bude klid na min. deset roků!
mám k ní citový vztah tak ji ještě vyhazovat nebudu a na co? jen že je starší.. když se podaří opravit bude ok pro mě. akorát mi nejde vyndat a nedostanu se k té kartuši
Je to sice Váš problém,ale mám vanovou-sprchovou baterku taky hezky starou, ale páka je na červíčka (který tam není ) a kartuše pod tím je normálně na 6hrannou matici, mosaznou , kterou není problém kdykoliv bez zmaření povolit a kartuši lehce vyjmout, stejně tak kuchyňskou baterii cca23 let starou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.