Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak povolit šroub se sedřenou hlavou

Od: davidek1998 odpovědí: 26 změna:

Zdravím všechny dáma paní slečny a chlapi z paneláku, nevíte jak povolit tenhle šroub? Bohužel asi před rokem jsem se v tom taky hrabal a totálně ho dodělal, a ted ho ne a ne povolit.

Nějaká tipy triky? Díky

Jak povolit šroub se sedřenou hlavou

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kare
hodnocení

3x
Taky hodně záleží kde je a co drží (jaký má závit) a v jakém materiálu. Popřípadě jestli závit kouká z druhé strany atd...
Je plno možností.
Odvrtat, navrtat a naklepnout torx, navrtat o použít vytahovák zalomených šroubů, naříznout drážku pro plochý šroubovák, navařit na to matku.
Příště při povolování vyčistit, použít správný bit a dát si to na "trhák" (vratidlo) poklepápat a přitom povolovat a použít uvolňovací a mazací sprej třeba WDčko(stříknout i před samotným povolováním a nechat působit). Nebo použít i úderový šroubovák.
Ostatně to platí i při dalším Vašem pokusu o povolování.
Prostě takové ty základy co Vás Pepa Libický nenaučí. :)
davidek1998
hodnocení

je to tak kdyby Pepa radil jak vy pane Kare, už to mám a nedojebal bych to

hodnocení

1x

K té kartuši se patrně nikdy nedostanete bez destrukce části baterie. Vše bude zanešené vodním kamenem. Takové baterie se už mění kus za kus a pokusy s kartuší nevedou k úspěchu

kami123

Já v takových případech počítám s nejhorším, ale věřím v nejlepší a při snaze o demontáž zvyšuji postupně násilí...

davidek1998
hodnocení

@Kami s tim opatrně zvysovanym násilím mate pravdu :D

hodnocení

0x
Ak sa má vykrútiť aj časť, v ktorej sú vyvŕtané dierky, nasďte do nej do šikma priebojník a “vykrúťte” to kladivom.
Ak je hlavička vystúplá, že sa dá do nej urobiť drážka, vypilujte ju a použite plochý skrutkovač.
Alternatívne odvŕtať (ideálne ľavým) vrtákom, naraziť vyťahovač šroubov a vykrútiť.

spu
hodnocení

0x

Odvrtat. Ten šroub je to zlaté ve středu oné kvalití fotky?

davidek1998
hodnocení

ano ve vnitř je zlatý tne šroub proč?

spu

Jelikož z fotky to moc jasné není.

davidek1998
hodnocení

a když je to ve vnitř zlaté tak to je nějaký měkčí šroub ne?

spu

Netuším,možná by nebylo špatné to pořádně vyfotit a prozradit co to vlastně je.

kami123
hodnocení

0x

Fotka je příliš špatná, je třeba i celek a pohled z různých úhlů.

davidek1998
hodnocení

prostě klasický šroub u kohoutku potřebuji se dostat pod něj abych tam vyměnil to pod tím.. Kohout mi pořád protejká

Jak povolit šroub se sedřenou hlavou #2
kami123

Pokud máš čím, tak bych po stranách trochu zbrousil ať tam jsou rovné plošky a povolil sikovkama nebo kombinačkama.

davidek1998
hodnocení

to je supr čupr nápad Kami díky

hodnocení

0x

Po doplnění fotky: Odvrtat, rozebrat a pak vytočit zbytek šroubu. Problém bývá na styčné ploše pod hlavou - tohle drážkování se kousne a je vymalováno. Často vytahuju šroubky, které drží SK destičky na fréze. Stržená hlava nejde povolit, ale pokud je šroub bez hlavy, lze z 90% vytočit třením nebo za minimální nerovnost třeba rýsovací jehlou.

davidek1998
hodnocení

povoluje se to vubec do leva? ž emi to pořád a pořád nejde

davidek1998
hodnocení

Tak jsem to nakonec povolil, ale dál nevím jak.. neějak to nejde sunsat a bojím se že při větší síle to rozbiju

Jak povolit šroub se sedřenou hlavou #3
Jak povolit šroub se sedřenou hlavou #4
kami123

Nejdřív dvě tři zkušené rány paličkou na maso na podložku, kde byl šroub.

Když to nepomůže tak ze všech stran poklepávat lahváčem a táhnout nahoru.

Když to nepůjde, tak místo táhnutí to pačit nahoru ve škvíře šroubovákem.

Nevím, nejsem vodák, ale přijde mi to jako velmi stará baterie. takže bych asi osobně změřil rozteč a běžel do krámu s vodo-topo materiálem (u nás konkrétně do aquatrendu k p.Ladislavu Šimkovi) a koupil novou baterii. Pak bych zastavil přívod , co je v trubkách vypustil a pak vyměnil baterii za novou! Přitom bych taky vyměnil ten "kohoutek na napouštění vody do pračky.Pak bude klid na min. deset roků!

Jen doplním-když nic jiného, tak už jen proto, že nevíte jak to vůbec rozebrat, citový vztah k neživé věci by v tomto případu šel stranou! Ale je to Váš problém !

hodnocení

0x

Vyhodil bych tu hnusnou baterii a koupil si novou.

Ha, koukám, že mne právě @diesel předběhl.

davidek1998
hodnocení

mám k ní citový vztah tak ji ještě vyhazovat nebudu a na co? jen že je starší.. když se podaří opravit bude ok pro mě. akorát mi nejde vyndat a nedostanu se k té kartuši

Je to sice Váš problém,ale mám vanovou-sprchovou baterku taky hezky starou, ale páka je na červíčka (který tam není ) a kartuše pod tím je normálně na 6hrannou matici, mosaznou , kterou není problém kdykoliv bez zmaření povolit a kartuši lehce vyjmout, stejně tak kuchyňskou baterii cca23 let starou.

davidek1998
hodnocení

tak neznamená když je to staré, že to nebude ještě chodit, akorát se k tý kartuši ne a ne dostat a to jse prostříkl i wdčkem

hodnocení

0x

Vyhodte ten stary smejd zaneseny vodnym kamenom s doskrabanym chromom a kupte novu bateriu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma vytahovak

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]