Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fixace hypotéky, mám se bát za 3 roky?

Od: tomasjanik odpovědí: 13 změna:

Dobrý den, myslím na tu hrůzu s tou hypotékou, v současné době mám čerstvě zafixovanou úrokovou sazbu na 2,52, od cervence 2021 ale obávám se co bude za tři roky, myslíte ,že bude úroková hodně nahoru a tam už zůstane, moc dlouho?

Mám z toho hrozně moc špatnou náladu, vůbec nevím co a jak potom budu zvládat, co si o tom myslíte?Mám zůstatek na hypotéce 960 000, splatka 5 800 CZK :(

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tomaso
hodnocení

4x
Já myslím,že půjde buď nahoru nebo dolů. Doufám,že na to myslíte každý večer před spaním, jen tak se dá žít kvalitní život.
Ne vážně, mate tři roky na to na sobě zamakat a mit daleko lepší práci a nějaké zvýšení vám bude úplně jedno.

hodnocení

3x
Pro uklidnění - my brali v 2007 hypo u čs za 3,6%. Po roční fixaci jsme platili kolem 6%. Hlavu vzhůru, nikdy není tak hrozně, aby nebylo ještě hůř. Sazby budou prostě jak na houpačce. Je třeba hypo splatit co nejdřív a nenatahovat to na 40let...

honzin*
hodnocení

2x
Ano já bych se na vašem místě opravdu obával. Protože pokud se takto stresujete z hypo na hloupý milion a z takové směšné splátky, tak je něco opravdu špatně a tu hypo si brát neměl, nebo ji neměl dostat!
tomasjanik
hodnocení

Tak super, děkuji moc za podporu, to mě teď pomohlo

honzin*

Každý, kdo si bere úvěr by měl počítat s rezervou, kdyby mu, na několik splátek, vypadly příjmy. Doufám, že to máte. Zkoušel jste si modelovat, kolik byste platl, kdyby by úrok třeba i 10%. Opravdu by Vám to způsobilo problémy? Pokud ano, tak je něco špatně.

hodnocení

1x
Pan Rusnok je jediný rozumný člověk a vládě je spíš trnem v oku. Sazby se budou dále zvyšovat, ať se to politikům líbí nebo ne. Chápu, že inflace pomáhá splácet dluhy, ale nejde tisknout peníze donekonečna. Tu žranici, kterou tady vláda poslední dva roky pořádala musí někdo teď zaplatit. Bohužel se tak děje po celém světě, takže pokud nezačnou utahovat opasky i tam, bude inflace stále vysoká. Takže buďte rád, že máte dluh a ne milion na účtu. To jsou pak větší starosti, protože inflace ho sežere, ale vám bydlení zůstane.

jirkab*
hodnocení

0x
Proc se stresovat? V nejhorsim tu nemovitost prodas za 4 miliony (treba).

dylin
hodnocení

0x
Hh 5800 Kč a doplatek 960 000 Kč :D spíš by se měli bát ti kofři, co si vzali 4 000 000 a více na 30 let a do toho maj babu na mateřské
tomaso
Ta baba bude za par let zase po mateřské,to je ten nejmenší problém. Horší až se vrátí do prace a tam si najde nějakého úžasného chlapa,se kterým ten život bude daleko lepší než s tím noumou doma, co je furt v práci,aby měl z čeho splácet hypo..

tomasjanik
hodnocení

Přesně tak, je to hodně začarovaný kruh, ale snad budeme doufat že česká národní banka a pan Rusnok se umoudří?

Budoucí vývoj nikdo nezná. Ale při tak malé splátce a vysoké inflaci je to jedno. Když budou vysoké úroky i za tři roky, tak splátka bude vyšší o stokoruny. Max tisíc korun. Ale vaše příjmy budou díky inflaci pravděpodobně mnohem vyšší.

joudic*
hodnocení

0x
vy jste vtipny, co ti kterym konci fixace ted a v dalsim roce, jinak na startu jsem mel myslim 4.1%

bz*
hodnocení

0x

Vše, co nabízí stát stojí z HO..NO. Stavebko, důchodové připojištění, životní pojištění, hypotéky. To je všechno jen takové ZDÁNÍ výhodnosti. No, nechal jste se nachytat. Něco jako v Rusku na dolarové hypotéky.

Se podívejte co se děje s průmyslem. Všichni na to kašlou a vše je na prodej. Díky Zelenému údělu tady může vše výrobní spotřebovávající elektřinu, plyn, vodu zkrachovat.

Podívejte na Ukrajinu. Před 15 lety Na Ukrajině stál ve městě 3. nevětší ocelárny na světě o 800.000 obyvatelích 3+1 panel 1,2 mio Ukrajinských Griven. Dnes stojí 1,5 mio Ukrajinských Griven. Jenže před 15 lety byla Grivna 3,90 a dnes 0,84. Pokud Ukrajina nevstoupí do EU a nebude podléhat zelenému teroru, může se průmysl přesunout tam. A Tady budou byty za 500.000,-Kč a nikdo je nebude chtít. tady zdechl pes.

Podívejte na VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ. Jen POHÁDKY o tom, že tam NEXEN postaví továrnu na výrobu pneumatik znásobili ceny bytů do astronomické výše.

Proč si myslíte, že tolik developerských projektů ZKRACHOVALO, nejdou dokončit a jsou na prodej.

Účelem je, aby lidi padly na hubu, neměli na hypotéky, na trh se dostaly levné byty, které srazí cenu stávajících. Za byt v Praze koupíte 2 ve Vídni a 3 v Budapešti. To takto nemůže přece fungovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]