Nejste přihlášen/a.
Mám plynový sporák Amica s elektr. troubou. Dnes se mi při puštění troby rozsvítily kontrolky teploty jen u st.150 a chvílemi problikávaly, zároveň se vždy zhaslo i světlo v troubě, které jinak svítí stále, pokud trouba běží. Kontrolky u ostatních teplotních stupnů se neozsvítili vůbec. Trouba hřeje, nevím ale, zda na udanou teplotu . Myslíte, že lze troubu používat i s tímto handicapem nebo je lepší jí úplně vypnout a nepoužívat do opravy. / myslím, zda je nebezpečí od proudu či podobně/.
Patrně je někde opaléný kontakt a sotva se dotýká, buď v troubě nebo v zásuvce.
Pokud je to v troubě, tak ostatní kontakty na tom nebudou o nic lépe a opravná péče by se měla věnovat i jim.
Může být i vadný termostat, ale světlo by mělo jít nezávisle na něm.
Já se s tím setkal 3x u jedné trouby za poslední měsíc. Jednu věc jsem spravil, druhá následně odešla. Ano většinou fastony. Je fakt lepší vyměnit vše. Já to ale vždy opravoval provizorně, jelikož nebyl čas. Ale když jsem zkoušel tahat za ostatní dráty, tak mi jeden zůstal v ruce. často i uhoří drát na spoji do konektoru.
dá se na místě,
ale kdybys to donesla oprávářovi pod nos tak by se asi nezlobil. Problém je ale v plynu. Tedy lépe na místě.
Jinak práce je to jednoduchá, že by to zvládlo i větší dítě, ale jsou potřeba speciální kleště.
Jde o nájemní byt, štve mi, že to budu muset řešit přes majitele bytu. Kdyby jsem věděla, že mě to nemůže zranit el. proudem nebo způsobit požár, asi bych to neřešila a pekla bez kontrolek, ale nevím, abych něco nezpůsobila.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.