Jak ukotvit nerezove zabradli na betonovou podlahu? Chci koupit nerez komponenty a zabradli si poskládat. Chci koupit nerez trubku 42,4 a zajima me, jak ji připevnit na betonovou podlahu. Jasně - koupím kotvící "kolečko", do kterého trubku vsunu, prisroubuju červikem a kotvící kolečko prisroubuju do betonu. Ale - bude zabradli držet? Přijde mi, ze zasunutí 1 az 2 cm trubky do patky, prisroubovani, příp.jeste omaznuti lepidlem nemůže udržet zabradli, aby se nehnulo...
Presne tak, napr je rozdiel, ci je zabradlie len v jednej linii a teda nic ho nefixuje voci naklapaniu, versus situacia, ked na neho nadvazuje kolmy usek a navzajom sa stabilizuju.
Postupujte podle návodu, kotvěte předepsanými kotvami do předepsaného materiálu a nemusíte nic omazávat lepidlem a nebudete mít pochybnosti.Kdyby to firma neměla vyzkoušené, tak by to nesměla ani prodávat.
tm
To je mi jasne. Nerez komponenty k zábradlí prodává kde kdo, není to nic nevyzkouseneho. Zabradli bude v jedné linii, celkem 3 patky. Kdybych to dával do země do betonu, tak to he cajk. Beton je pevný, tam nebude s připevněním patky problém. Spis me děsí, jak bude držet svislá trubka v té patce, aby se neviklala. Do té patky se to vsune tak 2 cm a z boku se to chytne šroubem... mam strach, aby se to nevylomilo. Právě, že všechny spoje se i něčím lepí. Jenže na tak malé spoje toho lepidla bude minimum
kami123
Tam právě záleží na pevnosti ukotvení patky, její pevností a vůlí mezi trubkami.
Pozor aby výrobce tuto instalaci nepodmiňoval nějakou šikmou vzpěrou. Také se mi to nezdá jako robustní řešení.
Jsem laik, podobné zábradlí jsem instaloval 3x a celkem bez problémů, drží pevně. Používal jsem trubky nerez 42,4x2, kotvení na chemii. Od cenového rozpočtu firmy ušetřeno cca 70 %, samozřejmě vlastní čas nepočítám, montáž zábradlí s 5 sloupky mi zabralo celý den )
tm
Zde jsou příruby pro ukotveni sloupku. Kdyz koupím hotovy sloupek s již pridelanou prirubou, který bych jen privrtal do podkladu, bude stát 1 kus asi o 30% vic, než když si koupím trubku a připevnění zvlášť. A pripevnoval jste prirubou na rovny podklad? Jak se to dělá, nevikla se to? umakov.cz/...
inspiring*
Kupoval jsem hotové sloupky také na umakov.cz, jednou jsem je i skládal (je to víc práce, měření, řezání, vrtání, lepení - jak se to přesně udělá tak to vypadá) trubku jsem lepil do patky nějakým "anaerobním lepidlem". Sloupky se nevyklají, když byli nakřivo vypodložil jsem je ( podložkou podle potřeby, popřípadě větší nerovnosti obrousit) do roviny a přitáhnout.
tm
Práce to je, ale mám to na jedny schody před barákem. Na umakov je obrovský vyber a docela slušný ceny. Výběr dokonce takový, že nechápu rozdíl mezi některými komponenty)) tak snad to bude držet. Je na to nějaké vterinove lepidlo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.