Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ukotveni nerez zabradli

Od: tm odpovědí: 10 změna:
Jak ukotvit nerezove zabradli na betonovou podlahu? Chci koupit nerez komponenty a zabradli si poskládat. Chci koupit nerez trubku 42,4 a zajima me, jak ji připevnit na betonovou podlahu. Jasně - koupím kotvící "kolečko", do kterého trubku vsunu, prisroubuju červikem a kotvící kolečko prisroubuju do betonu. Ale - bude zabradli držet? Přijde mi, ze zasunutí 1 az 2 cm trubky do patky, prisroubovani, příp.jeste omaznuti lepidlem nemůže udržet zabradli, aby se nehnulo...

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kami123
hodnocení

4x

to záleží i na délce zábradlí, hustotě patek, vůli nátrubku a hlavně na pevnosti kotvení

Presne tak, napr je rozdiel, ci je zabradlie len v jednej linii a teda nic ho nefixuje voci naklapaniu, versus situacia, ked na neho nadvazuje kolmy usek a navzajom sa stabilizuju.

hodnocení

0x

Postupujte podle návodu, kotvěte předepsanými kotvami do předepsaného materiálu a nemusíte nic omazávat lepidlem a nebudete mít pochybnosti.Kdyby to firma neměla vyzkoušené, tak by to nesměla ani prodávat.

tm
hodnocení

To je mi jasne. Nerez komponenty k zábradlí prodává kde kdo, není to nic nevyzkouseneho. Zabradli bude v jedné linii, celkem 3 patky. Kdybych to dával do země do betonu, tak to he cajk. Beton je pevný, tam nebude s připevněním patky problém. Spis me děsí, jak bude držet svislá trubka v té patce, aby se neviklala. Do té patky se to vsune tak 2 cm a z boku se to chytne šroubem... mam strach, aby se to nevylomilo. Právě, že všechny spoje se i něčím lepí. Jenže na tak malé spoje toho lepidla bude minimum
kami123

Tam právě záleží na pevnosti ukotvení patky, její pevností a vůlí mezi trubkami.

Pozor aby výrobce tuto instalaci nepodmiňoval nějakou šikmou vzpěrou. Také se mi to nezdá jako robustní řešení.

Máš odkaz na výrobek?

Si to nechte od někoho svařit TIGem :)

inspiring*
hodnocení

0x
Jsem laik, podobné zábradlí jsem instaloval 3x a celkem bez problémů, drží pevně. Používal jsem trubky nerez 42,4x2, kotvení na chemii. Od cenového rozpočtu firmy ušetřeno cca 70 %, samozřejmě vlastní čas nepočítám, montáž zábradlí s 5 sloupky mi zabralo celý den :))
tm
hodnocení

Zde jsou příruby pro ukotveni sloupku. Kdyz koupím hotovy sloupek s již pridelanou prirubou, který bych jen privrtal do podkladu, bude stát 1 kus asi o 30% vic, než když si koupím trubku a připevnění zvlášť. A pripevnoval jste prirubou na rovny podklad? Jak se to dělá, nevikla se to?
umakov.cz/...
inspiring*
Kupoval jsem hotové sloupky také na umakov.cz, jednou jsem je i skládal (je to víc práce, měření, řezání, vrtání, lepení - jak se to přesně udělá tak to vypadá) trubku jsem lepil do patky nějakým "anaerobním lepidlem". Sloupky se nevyklají, když byli nakřivo vypodložil jsem je ( podložkou podle potřeby, popřípadě větší nerovnosti obrousit) do roviny a přitáhnout.
tm
hodnocení

Práce to je, ale mám to na jedny schody před barákem. Na umakov je obrovský vyber a docela slušný ceny. Výběr dokonce takový, že nechápu rozdíl mezi některými komponenty)) tak snad to bude držet. Je na to nějaké vterinove lepidlo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]