Nejste přihlášen/a.
Ty, co nedrží, bych opatrně sundal. Koupil bych malé balení flexibilního lepidla na obklady a namíchal si ho doma (nebo lze zakoupit i hotové v tubě, jako silikon, na pár kachliček bude stačit) a nanesl tenčí vrtsvu a nalepil zpět. Ideální by bylo i staré lepidlo trochu odstranit ze zdi nebo obrousit z kachliček, ať poté nejsou vyvýšené... No a nakonec namíchal trochu spárovací hmoty ve stejném nebo podobném odstínu a vyspároval (spustu videí jak na to jsou na youtube).
Zalepil bych to sanitarnim silikonem a naplanoval si rekonstrukci koupelny. Vypada to , ze to vubec nedrzi a sleti to vsechno... Kdyby to byla jedna nebo dve, tak bych to nalepil na Mamuta nebo tmel Fixall.
Moje zkušenost, ano. Chemoprén je potřeba trochu naředit xylenem, aby se dal pěkně roztírat plochým štětcem. V rodiném domě jsem takto bez problémů znova přilepoval chemoprénem odfouklé dlaždičky kolem futer a kolem sporáků. V obouch patrech. Drželo to aspoň 30 roků. Nakonec při celkové rekonstrukci domu tyto dlaždičky nejvíc drželi. Musíte je odloupnou opatrně, aby jste nepoškodil podklad. Předem je potřeba si fixou rúzně počmárat dlaždice kvůli tomu, aby jste je vlepil do původní polohy. Jináč vám nebudou lícovat povrchy s těmi dobrými dlaždicemi. Jo a okolní jemně poklepte, jestli nechtějí také znovu přilepit. Nakonec po zaschnutí opravte spáry. Toto mám vyzkoušené a opravdu není nikde k poznání, kde to bylo opravené. Výhoda je v tom, že vám nevystoupnou nad ostatními, oproti jiným druhům lepidel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.