Nejste přihlášen/a.
Nemám porovnání, ale tyhle kusy nábytku bych tipnul ještě o něco starší. Tudíž bytelné. Máte stejný zámek na jiném kusu nábytku? Máte onen podobný klíč? Nafoťte to, prosím v otevřeném stavu.
Zkuste se podívat na záda sekretáře nebo jiné skříně téže sady. Některé kusy nábytku měly záda z překližky vsazené v polodrážce. Stačilo by odšroubovat záda (byly přišroubované minivruty) a zevnitř vyšroubovat zámek. Tedy pokud není zadlabací.
Jak moc snesitelné je poškození? Pokud to nedokážete odemknout, v prvním kole bych sundal krytku, na zámeček nasadil nějakou kulatinu a ranou kladivem bych zámek zarazil dovnitř. Budou díry po vrutech zevnitř. Anebo bych vyklidil tu knihovničku, dal ji pryč a velkým plochým šroubovákem ty dveře vypáčil. Mezi vrchní desku a dvířka zedva klínky. (Mmchdm, já bych to bez potíži odemkl, je to jednoduchý zámeček...)
Ampérův nápad jít na to zezadu je geniální...
Nejdřív bych zkusil nějaký šperhák, nebo něco podobného.
Kdyby se nepovedlo, zkusil bych (po sundání horní knihovny) "zvednout" horní desku. Ten zámek bude mít vystrčenou západku (nebo jak se to nazývá) do horní desky, takže kdyby se ta prohnula nahoru, možná by se dvířka otevřela. Nevím, jak je to široké a zda to dostatečně prohnout jde. Samozřejmě to vyžaduje dost sílu, případně ještě s pomocí něčeho vsunutého mezi dvířka a horní desku. Ale s nástroji velmi opatrně, nechceš-li skříň poničit.
A kdyby se ani to nepovedlo, určitě by se podařilo tu horní desku zvednout apoň trošku, něčím ji v té poloze zapřít a pak třeba listem pilky na železo přeříznout západku zámku.
To jsou postupy, které mě teď napadly. Třeba někdo poradí lépe.
(Páni, tady se objevilo příspěvků, než jsem to sesmolil.)
totak: tak jsem schválně sáhl do své montáž brašny a mám jich na jednom kroužku šestnáct.Každý je jinak vybroušený a má na sobě vyražené jiné číslo.A to je ani nemám podle čísel včechny.Některé klíče mají v sobě i menší dírku a tak nejdou ani nastrčit na ten čudlík co je v zámku,ale to se dá s opatrností ten klíč převrtat nebo ten čudlik ze zámku vylomit,aby tam šel vůbec zastrčit.
Vsadím se s Vámi, že první, kdo bude mít cestu okolo, bude určitě Váš manžel. V každém chlapovi je kousek kutila. Tak to svěřte jemu, určitě se mu to podaří. Nesmíte ho podceňovat. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.