Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím nalepit lamino na schody

Od: zednicek* odpovědí: 29 změna:

Dobrý den,

můžete mně někdo prosím poradit, čím (jakým lepidlem) bude nejlepší nalepit laminátovou podlahu na staré schody z terasa? Děkuji mnohokrát...

29 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Děkuji za rady, ale nic jsem si z toho bohužel nevzal, ale napíšu i vlastní verzi, ať se tady kvůli mně nedohadujete *vtip* Než jsem se pro tyto hrany rozhodl, tak jsem trošku pátral a vím jistě, že znám min. tři místa, kde tyto hrany mají UŽ ASI 40 LET a nejsou žádné problémy. Mají je dokonce i v nemocnicích a také tam drží už několik let a chodí tam lidé ve venkovní obuvi. Laminátovou podlahu jsem nakonec také zvolil dle zkušeností od známých, kteří mají schody obložené již cca 15 let a také bez problémů. Máme část domu, kde je schodiště spíš v retro stylu, proto se to tam hodí a i barevně to koresponduje se zábradlím a de facto i s tou plovoučkou.

Co také vím z doslechu, tak tato hrana se lepí buďto jako první a pak se POD ten slabší kraj vsune tenká vinylová podlaha nebo klasické lino, ale nahoru se určitě nic nedává.Mám desku 8 mm, to by byla hrůza.

Jen jsem potřeboval poradit, zda lepit gumovou hranu celou nebo jen nášlapovou část, v tom se názory liší. Ještě tedy pojedu znovu na ta místa, kde hrany mají na schodech a zkusím to osahat, jak je to přilepené no *palec2*

Nedá mi to. Já ty hrany mám na hlavních schodech téměř 50let. Hlavních proto, že po nich denně chodí dvě rodiny Xkrát. Žádný problém s opotřebením není. Lepil jsem obě plochy chemoprénem, trošku ředěným xylenem, aby se to vsáklo dobře do betonu. Smrad hroznej, práce s usazením blbá, ale zadařilo se. Tak asi tak. Hezký večer.

hodnocení

0x

Stačí bohatě lepící pěnou. Jak je vymyšlená přední hrana každého stupně?

krtek6

nemyslíš vážně, že ne...

Po nalepení stupně na schod lepící pěnou to upadne?
krtek6

hlavně se to vybulí, protože pěna je roztažná a laminátová podlaha je měkká na ohyb...a pěnou navíc neudělá celoplošné rovnoměrné lepení, které je vyžadováno tech.postupem

Tak obecně je lepení laminátový podlahy na schody hodně blbej nápad. Tam vzniká mnoho detailů který se nedají smysluplně vyřešit.
Když se lepí klasický dřevěný nášlapy, tak se nic nevyboulí a drží to jak čert.
hala
Nám to na schody lepila firma chemoprenem. Nikde žádná vada, vše drží. Ta montážní pěna je snad vtip. To by vypadalo.

Na teraso laminát přilepit Chemoprenem jde, o tom žádná. Nechám se poučit jak to Chemoprenem přilepit na křivý beton.

hodnocení

0x

Chci tam dát schodové lišty.

Hmm. Já bych do toho tedy nešel. Budou podstupně?

...nebo je i jiná možnost, co dát na ty hrany? A jaká ta pěna by byla asi nejlepší, máte s nějakou zkušenost? Díky.

Podstupně budou... Ale ty lišty se mně také moc nezamlouvají :(

Nechal bych udělat masivní lišty. Vepředu kulatinka a podlahovku zafrezovat perem do lišty. To napřed slepit dohromady a zespodu vyfrezovat drážku na podstupeň.

jenda22

Nízkoexpanzní, dobře odmastit a setřít povrch vlhkým hadrem.

hodnocení

0x

Na staré poctivé teracco se žádné lamino nelepí. Až se prošlape a poškrábe, už to z teracca nikdo nedostane. Takže pokud možno, ničím to neobkládejte

hodnocení

0x

Lamino dávat na schody je nesmysl. Pokud je nutné schody upravit, tak zadejte práci dobrému truhláři a ten si poradí. Obloží schody tvrdým dřevem a případně je možno pak natřít protiskluzovým lakem.

ok®

Nemyslí klasické lamino, ale laminatovou odlahu, v tom je přece rozdíl, pokud to chápu, je to tak ne?

Jo jo, myslel jsem plovoucí laminátovou podlahu o tloušťce 8 mm...

ok®

zednicek

OK

Samozřejmě, že obložit schodiště tvrdým dřevem je nejlepší, co se může udělat.

Ovšem na obložení dřevem už musí být dávno připravený samotný schodiště. Každý stupeň musí být o sílu stupně, tedy běžně 4 centimetry nižší. Tedy první stupeň nižší, pak všechny stejný a tím pádem vyjde poslední stupeň vyšší. Po položení podlah a schodiště se vše vyrovná. Takže dávat masivní obklad na hotový schody je prostě špatně.

On tam je znát už ten centimetr, co se nalepí laminátová podlaha.

Laminátová podlaha je z nouze ctnost, kde se nedají smysluplně vyřešit všechny detaily. Hlavně nášlapná hrana. V případě podstupňů je takřka neřešitelným detailem spodek podstupně se stupněm.

hodnocení

0x

Známí mají z lamina (plovoucí podlahy) schody už asi 15 let a jsou v poho, žádné poškrábání nebo opotřebení na nich není, jen už si nemohou vzpomenout, jakým lepidlem to lepili... Prý se to musí natřít celé, aby se to právě neprohýbalo a pak už je to věčné. Nalepili tam ale nějaké plastové (gumové) lišty a ty se jim časem otrhaly. Tak kdyby jste někdo náhodou věděl, jaké by bylo ideální lepidlo (konkrétně), tak budu moc rád za info a další případné rady.

Děkuji mnohokrát...

Dřív se nejvíc používal chemoprén. Dá se koupit ve velké plechovce ( aby někoho nenapadlo to kupovat v drahých tubách) ale dneska není problém to přidělat nízkoexpanzní pěnou. Obojí je třeba pořádně zatížit a přední hrany se i tak budou dělat dost blbě.

hodnocení

0x

Tak schody se pomalu rýsují, chemopren drží vše zatím skvěle, ale mám další dotaz, ví někdo prosím, jak nalepit gumové hrany na schody (viz.foto)? Jednou čtu na netu, že se lepí jen ta vrchní nášlapná strana a jinde, že se lepí obě, jak nášlapná, tak ta pohledová svisle. Díky za rady...

Čím nalepit lamino na schody
krtek6

pane bože...jenom tam nedávej tohle!*alene* tohle už nebylo moderní před 20rokama...

krtku

Proč se pořád obracíte k bohu? a stále máte tendenci kritzovat co kdo jak dělá a bydlí? at si tam každý dá co se mu líbí.Docela bych rád viděl jak super moderně bydlíte Vy a jak draze vše máte zařízené.

jana222® - každý popisuje své zkušenosti. Tyhle gumové rohy jsou k ničemu, časem se trhají, protože jsou na té hraně namáhané. O estetice ani nemluvím. To, že si ten pán nechce nechat poradit nejlepší řešení (obložit schody tvrdým dřevem) je jeho problém. Ale nemusí si přidělávat zbytečně starosti. Ještě ale dodám, že pokud na tom trvá, tak ty hrany se lepí jako první, až potom ta deska, která částečně tu gumu zakrývá. Je tam pro ten účel zeslabené místo.

krtek6

jana22: protože jsme na poradně a hlavní smysl této stránky je PORADIT...a když vidím co ten dotyčný páchá, tak radím...a jak píše kolega ferax...po technické stránkce je to k prdu a estetika jakbysmet...a nejsem přesvědčený o tom, že dotyčnému se to zas tak líbí, že by to mervomoci chtěl...tohle je není nic jiného než znouzecnost...v 95% takových případů je to řešení, které je pro dotyčné nejméně pracné či nejméně finančně bolestivé...s estetikou to nemá co dočinění...a co se mě týče...nebydlím v žádném přehnaném luxusu...ale byt mám k dnešnímu dni moderní a materiály kvalitní...

a když si to tam nalepí...tak čekám, že dřív nebo později tu bude dotaz, jak to opravit když se mu to odlepí...

Ok pánové ferax / krtek respektuji to.Díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]