Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
rád bych se zeptal, dle energetického štítku má mít má lednice spotřebu 173 kWh / rok tj. 0,47 kWh / den. Jen tak zkušebně jsem tam dal měřák od EMOS (o kvalitě lze polemizovat, ale jako vodítko, asi lepší než nic). Samozřejmě jsem naměřil spotřebu 0,74 kWh / den, což je o více jak 50 % více než udávaná spotřeba výrobcem. Kompresor nijak extra často nezapíná, Teplota v lednici je 5 °C a v mrazáku -17 °C. Lednice je stará 3,5 roku. Tak nevím jestli to nějak řešit / opravovat, nebo rovnou časem koupit novou.
Díky
Kvůli tomu, že Vám nějaký měřák ukazuje o 0,27kWh za den vyšší spotřebu, než je laboratorně udávaná hodnota, chcete měnit lednici?
Tak jako ano, je to asi o 1,40Kč za den víc, než je ona teoretická hodnota spotřeby udávaná výrobcem..
Nová lednice, pokud by měla reálnou spotřebu jako tu teoretickou laboratorní, by se Vám "zaplatila" asi za 15 let...
No jo, ale co když také nebude mít spotřebu reálnou jako teoretickou? Koupíte zase novou?
P.S.: teplota v části lednice stačí klidně +7°C... a otázkou je, zda mrazák je dělaný na -17°C (některé mrazáky ne).
Vykašlete se na energetický štítek. To je reklamní lunapark zaměřený na odbyt nových výrobků. Je to laboratorně zjištěná hodnota, která se od praxe může lišit. Pro nákup je rozhodující návratnost. Bylo by dobré vědět, jakou měla skutečnou spotřebu, když byla nová. Měření zopakujte za nějaký čas, jestli se spotřeba významně nezvyšuje. Velice hrubým odhadem. Jestli je to lednice o výšce nějakých 170-200 cm, tak je v pořádku.
Dobrý den všem.Přidám i já svůj poznatek.Americká lednice beko.Stáří 9 let.Udávaná spotřeba 455kWh/rok.Skutečnost při připojení na smart zásuvku je denní spotřeba cca 4kWh.Tudíž za rok hodně přes 1MWh.Tam už asi laboratorní testy nehrají takovou roli že? kde by tedy mohla být chyba?je to pouze stářím?Lednice jinak jede bez problémů,ale toto už asi normální není
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.