Ahoj lidi, jen se zeptam zkousel jste někdo brousit na destičkách z aliexpressu? Zkoušel sem brousit od gridu 400-600-1000-1200. Nože jsou kuchyňské. Po broušení je cítit že tam to ostří je ,ale odřezávání papíru se ještě nekoná. ☹ Přemýšlím o zakoupeni vodních kamenu kombi 1000/3000. Ale ze o destičky z Číny za 250kč dokážou nabrousit nože. Chtěl bych se tomu začít věnovat. Zatím okukuju youtube a vic me to chytá. Nejakej pan brousi na vodnich glaspapirech.Brousite si nože? nějaká zkušenost s diamantem?
Tak okukuj dál, jsou hezká videa, kde se srovnávají všechny možné brusné sady mezi sebou.
Základem je ale mít dobrý nůž, který se dá brousit. Některé levné nabrousit ani nejdou. Případně na ně trochu fungují levné ostřiče.
Na 1200 ti to papír řezat nebude.
Diamant je zbytečný. Maximálně kotouč, když děláš ostří nanovo. Ale na to je zas i lepší pásová bruska.
Nevěřím, že ty čínské minibrousky budou z dobrého materiálu. Kdysi jsem to koupil a nekam založil.
Na mokrém šmirglu to doladit také lze.
Zkus ostřím po broušení přejet několikrát přes kožený řemen.. To by pak ten papír mohlo i dát..
kami123
Jinak ty levné diamantové destičky používá kámoš na nástroje a prý ok.
boby
Tak to je pravda, protože sem tim brousil nože do drtiče větví Alko. Jako čumím na Nože z ostra nebo vitamanika a chytlo mě to a parádně to vyčistí hlavu.S destičkami jsem byl nadšený a přemýšlím o 2000 -4000 -6000 grid tysame desticky na ceskym shopu za 3nasobek. Vodni kámen mě ale láká vic. Uz sem si sehnal kůži a brusnou pastu zelenou. Brousil sem pár nožů co sem našel a je tam rozdíl než to bylo.Chtel bych se těma nožema oholit jako vitamanik
kami123
Do vyšší zrnitosti to chce jít rozhodně. Přes těch 6000 už asi nebude nutné, radši ten řemen, pasta...
Ale mimochodem, mám celkem dobrého damaškového japonce z nástrojové oceli, měl by být HR 63. Když jej nabrousím, tak holí a skrojím z rajčete průhledný plátek, ale stačí abych nakrájel na normálním prkénku dvě cibule a už holit přestává. Pak vydrží stejně ostrý klidně rok. Takže to s tím broušením není trěba zas moc hrotit.
Pak jsem měl jednou v kuse hodně tuhou kližku a nebyl jsem schopen ji s tím nakrájet. Daleko líp to šlo normálním nožem, jelikož jeho ostří je na mikro úrovni zubaté.
boby
tak tomu rozumim. Tyhle nože co máme nebudou asi extra,ale oholit se nožem je takovej muj cíl. V každém případě sem dneska s nožem ukrajoval uzenou krkovici a bylo to lepší než před broušením a to mě potěšilo
asd1
Když umíš brousit, tak na holení chlupů ti stačí blbej karborundum jennější a dojet ocílkou..
Potom obtahováky různý břidlice, arkansasy belgický kameny a kůže nebo ocíka.
Levnější nože ostří moc nedrží, chtěj často objet ocílkou.. Dobrý levný nože jsou z Ikey.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.