Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zahradní domek ze ztraceného bednění

Od: michalko odpovědí: 15 změna:
Dobrý den, rád bych se zeptal jakou šířku ztraceného bednění mám použít na zahradní domek. Rozměry 2,5 m x 2,5 m a na výšku 3 metry (nejvyšší bod střechy). Střecha bude možná z pálené tašky. Budou to jen obvodové zdi s dveřmi a jedním malým oknem. Uvažuji o ztraceném bednění 200 mm. Děkuji za rady.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

2x

a jaký je důvod toho, že to chcete ze ztraceného bednění? děláte protitankovej bunkr?

michalko
hodnocení

Připadne mi to jako nejlepší volba. Na ztracené bednění rovnou natáhnout fasádu. Jiné stavební materiály musí mít perlinku, lepidlo. A cenově lepší.

až uděláte fasádu na bednění, tak se objeví praskliny okolo tvárnic.

. Jiné stavební materiály musí mít perlinku, lepidlo. A cenově lepší.Kde jste na tutou píp přišel? *zed* Nesmíte věřit všemu co nějaký jouda z Horní Dolní řekne v hospodě po deseti či dvaceti pivech! Z ZB pouze základ pak hydroizilaci a zdivo -porotherm-heluz -pokud byzdíte orpavdu rovně, pak stačí jen "slupička" jádrové a na to povrchová úprava dle vl. volby, nebo bnechat dobře zatočenou jen tak a "nabílit" levnější. Popř ještě varianta 2-ytong, hebel , porfix či výše dvě jmenované materiály+ polystyren a pak konečně lepidlo perlinka a nějaká finálka nebo nechat v lepidlu!-Dražší varianta
krtek6

a nechtěl jste náhodou FACEBLOKové tvárnice?...ony na první pohled vypadají jako ztracené bednění, ale jsou prostě pohledové a neomítají se...

janm*
hodnocení

1x

Zdravím

Taky jde využít staré cihly z bouračky, co komu kde zbyde za pár korun nebo odvoz, i když pravda budete-li to chtít nahodit tak to bude chtít vzhledem k nepřesnému zdění a materiálu hrubou a fajnovou, nebo si trochu pohrát a nechat cihly jako režné zdivo neomítnuté jen vyspárované, na boudu když nebudete šetřit na zdicí maltě nesmrtelné řešení...

hodnocení

0x

Budete bednění plnit betonem, nebo jen vyzdít dutě?

ZB 20 bude OK, ale fasádu přímo na ZB je špatná volba.

Kdo počítal cenu?

doplněno 09.11.21 16:50:

Já nevím, kde jste vzal ceny a jak jste to počítal.

Jsem přesvědčen, že to jde lépe a levněji.

Nebo jste viděl podobně postaveno u Vás?

michalko
hodnocení

Dobře, to mě nenapadlo. Ale i tak, pokud bych tedy udělal zdi ze ztraceného bednění z 150 mm, perlinka, lepidlo, fasáda, tak cenově jsem na tom lépe, než pórobeton či dutinkove tvárnice. Nebo se pletu? Jsem samouk.
asd1

Líp vyjde dřevo a dobře udělaná bouda vydrží sto let i víc.. I tam je víc sucho než ve zděný.

Jinak vybetonovat + armatura = klidně z toho nejslabšího, železobeton i slabý vydrží víc než dostatečně.. Na takovou budku klidně příčkovka 10 cm

michalko
hodnocení

Ztracené bednění chci klasicky vybetonovat. Cenu jsem počítal sám.

michalko
hodnocení

Že dřeva mám obavy. Taky mě to napadlo. Myslím, že bych musel opakovaně ošetřovat palubky. Chci to mít bezúdržbové.
asd1

Natřeš olejem na dřevo nebo luxolem s fermeží a jednou za 10 let to přetřeš.. Když nepřetřeš tak se nic nestane..

Stačí dodržet klasické zásady práce se dřevem a stlučeš to z coulových prken za víkend... Na ven nedávat slabší než 20mm, radši 25.. Dá se i rám z hranolů a obklad z krajin svisle dvě vrstvy, i to vypadá hezky.. Na střechu pískovaná lepenka plech tašky... A je to.

Hlavně zděná nevytápěná - přes noc vychladne a přes den se neohřeje = uvnitř má snahu vlhnout... Dřevo je na tohle lepší, tam je sucho.

hodnocení

0x
Betonové skořepinové tvárnice by mohlo být řešení. Třeba Best Unika. Izolovat nebudete?

hodnocení

0x

Použijete takovéto štípané tvárnice, pokud je to zahradní domek na nářadí,nemusíte zevnitř omítat

Zahradní domek ze ztraceného bednění
krtek6

tohle jsem teď psal do své první odpovědi...že si myslím, že chtěl použít FACEBLOKy, ale blbě to nazval

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]