Dobrý den, rád bych se zeptal jakou šířku ztraceného bednění mám použít na zahradní domek. Rozměry 2,5 m x 2,5 m a na výšku 3 metry (nejvyšší bod střechy). Střecha bude možná z pálené tašky. Budou to jen obvodové zdi s dveřmi a jedním malým oknem. Uvažuji o ztraceném bednění 200 mm. Děkuji za rady.
. Jiné stavební materiály musí mít perlinku, lepidlo. A cenově lepší.Kde jste na tutou píp přišel? Nesmíte věřit všemu co nějaký jouda z Horní Dolní řekne v hospodě po deseti či dvaceti pivech! Z ZB pouze základ pak hydroizilaci a zdivo -porotherm-heluz -pokud byzdíte orpavdu rovně, pak stačí jen "slupička" jádrové a na to povrchová úprava dle vl. volby, nebo bnechat dobře zatočenou jen tak a "nabílit" levnější. Popř ještě varianta 2-ytong, hebel , porfix či výše dvě jmenované materiály+ polystyren a pak konečně lepidlo perlinka a nějaká finálka nebo nechat v lepidlu!-Dražší varianta
Taky jde využít staré cihly z bouračky, co komu kde zbyde za pár korun nebo odvoz, i když pravda budete-li to chtít nahodit tak to bude chtít vzhledem k nepřesnému zdění a materiálu hrubou a fajnovou, nebo si trochu pohrát a nechat cihly jako režné zdivo neomítnuté jen vyspárované, na boudu když nebudete šetřit na zdicí maltě nesmrtelné řešení...
Dobře, to mě nenapadlo. Ale i tak, pokud bych tedy udělal zdi ze ztraceného bednění z 150 mm, perlinka, lepidlo, fasáda, tak cenově jsem na tom lépe, než pórobeton či dutinkove tvárnice. Nebo se pletu? Jsem samouk.
Natřeš olejem na dřevo nebo luxolem s fermeží a jednou za 10 let to přetřeš.. Když nepřetřeš tak se nic nestane..
Stačí dodržet klasické zásady práce se dřevem a stlučeš to z coulových prken za víkend... Na ven nedávat slabší než 20mm, radši 25.. Dá se i rám z hranolů a obklad z krajin svisle dvě vrstvy, i to vypadá hezky.. Na střechu pískovaná lepenka plech tašky... A je to.
Hlavně zděná nevytápěná - přes noc vychladne a přes den se neohřeje = uvnitř má snahu vlhnout... Dřevo je na tohle lepší, tam je sucho.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.