Nejste přihlášen/a.
Ahoj. Chtěl bych zbourat část zdi v patře ve starším domě. Zdi jsou z dutých cihel, stropy hurdiskové s "I" profily. Přikládám nákres. Ujistěte mě, že to není hovadina. Já myslím že to půjde. Stěna, jejíž zhruba 1/3 potřebuji shodit (vykřížkovaná část na nákresu) má 25cm. Vzhledem k umístění íček (na nákresu zeleně) myslím že nosná není a většina jí tam zůstane. Co myslíte, v pohodě ne?
Takovéto stavby stavěné svépomocí většinou bez znalostí statiky můžou být zrádné. Skutečnost může být odlišná od vašeho nákresu a spolupůsobení stavebních konstrukcí tu může být všelijaké a tak bych byl spíše opatrný než v " pohodě" . Nic o vaší stravbě nevím a z obrázku nebude věštit ani statik. Pokud máte pochybnosti, dohodněte statika a prohlídku na místě!
Kade sa lezie na strechu? Orientácia oceľových nosníkov v okolí schodišťa / výlezu môže byť obrátená. Ak máte naozaj hurdis strop, tak zmenšenie ich rozteče pri komíne je podozrivé (a taktiež zväčšenie posledného poľa nad miestnosťami v pravej dolnej časti plánku).
Na střechu je pouze vstupní okno u komínu. Nosníky jsou na půdě viditelné, jsou tedy přesně tak, jak jsou zakresleny. A rozměry na nákresu jsou hodně orientační (naházel jsem je tam narychlo v malování kvůli dotazu). Proč jsou od poloviny stropu rozděleny... no asi jim došly ty 10-ti metrové, jiný důvod mě nenapadá. Takže nějaký funkční záměr v tom dle mě nebude.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.