Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zbourání části zdi

Od: uchos odpovědí: 8 změna:

Ahoj. Chtěl bych zbourat část zdi v patře ve starším domě. Zdi jsou z dutých cihel, stropy hurdiskové s "I" profily. Přikládám nákres. Ujistěte mě, že to není hovadina. Já myslím že to půjde. Stěna, jejíž zhruba 1/3 potřebuji shodit (vykřížkovaná část na nákresu) má 25cm. Vzhledem k umístění íček (na nákresu zeleně) myslím že nosná není a většina jí tam zůstane. Co myslíte, v pohodě ne?

Zbourání části zdi

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Takovéto stavby stavěné svépomocí většinou bez znalostí statiky můžou být zrádné. Skutečnost může být odlišná od vašeho nákresu a spolupůsobení stavebních konstrukcí tu může být všelijaké a tak bych byl spíše opatrný než v " pohodě" . Nic o vaší stravbě nevím a z obrázku nebude věštit ani statik. Pokud máte pochybnosti, dohodněte statika a prohlídku na místě!

olinl
hodnocení

0x

Pokud není "nosná" pro další příčku o poschodí výš nad tímto patrem, nemělo by to ničemu vadit.

uchos
hodnocení

Ne ne, nad tímto stropem je už pouze půda.

hodnocení

0x

Co je nad tou "příčkou". Nemůže podepírat např. střechu?

uchos
hodnocení

No, ty vertikální střešní trámy (nejsem střechař :D), jsou položeny všude na íčkách. Mezi íčky nahoře na půdě nikde nic není, jen hurdisy zasypané popelem. Žádná ze zdí až nahoru zkrz strop nevede.

Tak to bude asi v pohodě.

hodnocení

0x

Kade sa lezie na strechu? Orientácia oceľových nosníkov v okolí schodišťa / výlezu môže byť obrátená. Ak máte naozaj hurdis strop, tak zmenšenie ich rozteče pri komíne je podozrivé (a taktiež zväčšenie posledného poľa nad miestnosťami v pravej dolnej časti plánku).

uchos
hodnocení

Na střechu je pouze vstupní okno u komínu. Nosníky jsou na půdě viditelné, jsou tedy přesně tak, jak jsou zakresleny. A rozměry na nákresu jsou hodně orientační (naházel jsem je tam narychlo v malování kvůli dotazu). Proč jsou od poloviny stropu rozděleny... no asi jim došly ty 10-ti metrové, jiný důvod mě nenapadá. Takže nějaký funkční záměr v tom dle mě nebude.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]