Nejste přihlášen/a.
Zdravím, má někdo digestoř se svislým odtahem do komínku? Přemýšlím, jestli dát či nedat klapku...digestoř je poměrně silná i na první stupeň. Motor je nasazen přímo pod odsávací otvor. Zatím jsem ji nahoře nezakončil, ale samozřejmě trubkou nahoru nějaké teplo stoupalo. Tak teď přemýšlím zda a případně jakou klapku tam dát a jestli jsem ji neměl umístit hned za motor (už mám nahoře napojenou parozábranu. CCa 20 cm pod stropem mám odpadní jímku na případný kondenzát. Další kus končí těsně nad vatou, co leží na stropě. Teoreticky můžu dát klapku tam, ale říkám si, co bude dělat kondenzát, kdyby nějaký stékal, takže asi logičtější by bylo ji dát buď těsně pod vrchol a nebo naopak pod tu jímku, aby kondenzátu klapka nebránila stékat. Nebo ji tam vůbec nedávat? Nepřišlo mi, že by to nějak brutálně odtahovalo teplý vzduch. A co si budem povídat, ty klapky fungují všelijak i v horizontální poloze, ne tak ve svislé.
Klapka predsa musi fungovat v smere tahu digestora von, uniku tepleho vzuchu teda zabranit nemoze. Jej funkcia je opacna, aby prudky vietor netlacil studeny vzduch dnu.
Digestor klapku otvorí bez problémov. Klapka má v prírube magnet, aby neklepala pri vetre. Ak by bola prídržná sila toho magnetu predsa len veľká, je ju možné nastaviť oddialením vrutu, ktorý je v jej pohyblivej časti.
Klapku dajte tesne pod zberač. Ak by ju bolo potrebné vložiť do vnútornej spojky vzduchotechnického potrubia a nechcela tam vôjsť, je stále možné z nej stiahnuť gumené tesnenie a ukotviť ju silikónom.
Nad zberač ju nedávajte, bude sa na nej hromadiť kondenzát, ktorý môže v zime zamrznúť.
Izolaci mám rozhodně v plánu...ale jde mi o to, abych nešetřil na klapce a ona tam případně nechyběla. Na ty KPK a KPK 2 jsem se díval, ale tam mi vadí, že jsou vlastně vsunuté v potrubí, takže bezpodmínečně by musely být pod tou jímkou na kondenzát a nebo úplně nahoře. Jak říkám, digestoř je silná...nemyslím, že by to klapku nezvedlo i nahoře...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.