Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kombinace cihly a porobetonu v jedné příčce

Od: rdimir odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, mám vystavěn kus příčky z porothermu a připravné kapsy 25 cm pro pokračování v podezdívce schodiště. Můžu na tyto kapsy navázat tvárnicemi z porobetonu? Jde o to, že se jedná o zkosenou podezdívku schodiště a přece jenom následné přířezy pro schodišťové stupně by byly mnohem jednodušší.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

1x

Podle učebnic pozemního stavitelství by se to nemělo dít, protože jsou to rozdílné materiály...vzhledem k tomu, že jsem viděl už větší zvěrstva a hlavně třeba starý baráky jsou stavěný vším co bylo po ruce ...v tom tedy nevidím problém a argument chápu...směle do toho...

hodnocení

1x

Učebnice pozemního stavitelství z doby " pobělohorské" *smich* ještě neznaly perlinku. Takže nestavějte podle učebnic z antikvariátu nebo od Boženy Němcové ale podle moderního stavitelství! Vnější povrch sjednoťte perlinkou! Nejdříve cihlu omítnout a srovnat do roviny s porobetonem a pak natáhnout na obojí perlinku

No, Vy si rád hrajete se slovíčky - "Perlinka Vertex R117/55m je součástí výztužné armovací vrstvy kontaktních zateplovacích systémů " - máte pocit, že tazatel zatepluje? *frajer* A mmchdm, já bych tam perlinku dal také...

krtek6

perlinku (armovací tkaninu) natáhnout akorát na spoj/přechod dvou různých materiálů...na omítnuté stěně nemá žádnej efekt

juelen
Jasně nedej perlinku na porobetonovy příčky v baraku a nádherně se ti mikroprasklinkama prokreslej vsechny cihly !
re4zon
Jasne, vyrobce tam napsal na zateplovaci systemy, takze opovaz se to pouzit jinde. Nedavno jsem videl na mouce recept na babovku. Tak jsem ji musel vyhodit a na kolace koupit jinou.

zaseja
hodnocení

0x

Jelikož jsou to rozdílné materiály s různou tepelnou roztažností, tak se časem nejspíš objeví prasklinky, kterých se jen tak lehce nezbavíš.

Přesně tak- je pravděpodobné, že vlivem rozdílných vlastností materiálů dojde časem k prasklinám v omítce.

spu

Ale zbaví, přetáhne to perlinkou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]