Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Viadrus U 26 a přestavbová sada na Eco

Od: martas2411® odpovědí: 2 změna:

Zdravím přátelé.

Jako asi jednomu z posledních se mi na jaře roku 2020 podařilo koupit přestavbovou sadu, která umožní používat kotel Viadrus U 26 i po září 2022 a kotel se předělá vlastně na U 26 Eco. Vím že to je pouze pro palivo koks. Doteď jsem topil v U 26 dřevem, dřevěnými briketami či černým uhlím. Letos jsem od uhlí upustil a koupil koks. Zatím v tomto počasí topím plynem či klimatizačními jednotkami, ale chci až bude větší zima vyzkoušet i Viadrusa s koksem. U 26 jsem si ponechal, jelikož se mi zdá dost přitažené za vlasy vyhazovat 9 let starý litinový kotel, který jede jak na samotíž, tak na čerpadlo. A navíc mám dost nízké sklepy, asi 1.70 metrů. Takže nějaké šílené sestavy, automaty apod. Pro mne moc nejsou vhodné. Vím že koks není zrovna nejlevnější, ale co dnes v dnešní době je. Když vidím jak to Eurosoudruzi vedou z energiemi a gryndýlem, tak se mi chce zvracet, ještě že mám fix na 2 roky. Ještě před nedávnem jsem si chtěl koupit U 22 Economy, ale když vidím kam to spěje, a že už se jde i proti kotlům na tuhá paliva všeobecně a jak jsem se dočetl, tak i krby a krbová kamna jim nevoní, tak už to asi s tím Viadruskem doklepu. No a teď už konečně k otázce. Zajímalo by mne, jak dlouho respektive kolik let mohou vydržet ty keramické vložky při topení koksem. Jaká je asi životnost těchto destiček při takových vysokých teplotách u koksu. Vím že Viadrus vlastně tyto desky nepotřebuje, dá se jet na koks i bez nich, ale zajímá mě to z toho důvodu aby mi vydržely co nejdéle. Vlastně ani nechápu proč tam musí být. Že by to spalovalo lépe, či aby se vlk nažral a koza zůstala celá? Ocenil bych zde nějakého kotelníka, který už U 26 Eco provozuje nějakou dobu, aby se podělil o zkušenosti. Díky Martin

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ahoj mám též tu přestavbou sadu do kotle a topil jsem stín párkrát jinak je uložena ve skříni a vyndavá se pouze při revizi. Takže kolik let to vydrží netuším ale dle mne to byl spíš takový reklamní tah dál jsem za to před pár lety kolem 5 tis Kč tímto jsem kotli prodloužil životnost o několik let že by to spalovalo nějak ekologičtější se mi nezdá hlavně že mám třídu 3 a ostatní mi zatím můžou vylézt na ... Je to přesně o tom vlkovi a koze

hodnocení

Dík, tak to si asi myslíme stejně. Úplně zbytečná věc. Na jedné diskusi jsem totiž zaznamenal, že dotyčný kotelník si právě tím vyndáváním a vkládáním nějak tu keramickou desku poškodil či snad trošku dokonce urazil. Proto jsem se ptal, zda li to má někdo v kotli trvale a topí koksem už nějaký ten rok. Jestli mu to žárem nekřaplo či tak nějak. Jestli se nemýlím, tak tyto sady se vyráběly jen do konce roku 2017. Dokonce jsem na S bazaru viděl inzerát, kdy tuto sadu někdo prodával už za 18 000 Kč. Já ji koupil ještě za 6200 Kč v topenářském obchodě, ale skoro před dvěma lety. No budu muset být holt opatrný při manipulaci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]