Nejste přihlášen/a.
Ahoj, dnes jsem si připravil směs na klobásy. Jsem v tom začátečník a zajímá mě, jestli něco pokazím, když do směsy přidám kostku kupovaného sádla. Nemáme moc rádi, když je ve směsy hodně bílých kousků např z mletého bůčku a zároveň nechceme, aby byla klobása příliš suchá. Pokaztím tím něco? díky za názory
2x
Myslíš škvařené sádlo?
To skončí pravděpodobně všechno na zemi pod pověšenýma klobásama.
Jak se budou klobásy upravovat/konzervovat?
1x
Dávat sádlo do klobás je hloupost. Proč? Dělávali jsme vynikající klobásy: vepřový bůček - nahrubo, hovězí přední - najemno + 1 králík. A koření. Při uzení sádlo vyteče a stejně tam nic nezbude. Navíc kupované sádlo /kostka/ nemám ráda. Kromě pěkného hřbetního sádla přimíchávají i sádlo plstní /střevní/ a sádlo pak nemá dobrou chuť. Nejraději mám vlastnoručně vyškvařené sádlo. Ale dávat jej do klobás je zbytečné. Při uzení se ty "bílé kousky" jak píšete, zmenší a nebudou vadit.
Pro zajímavost. Když jsme klobásy nechali viset ve špajzu, časem se vysušily a byly tvrdé. Tak jsme určitou část zavařili do sklenic - narovnat klobásy, zalít svařenou vodou, zavíčkovat, sterilovat. Tyto klobásy byly po vyjmutí měkké. A ten nálev z nich byl dobrý do polévky. Nebylo to vůbec špatné. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.