Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaseklý buben v pračce

Od: stastbla* odpovědí: 7 změna:

Prosím, neví někdo co dělat se zaseklým bubnem v pračce? Pračka sice začala prát, napouští i vypouští, ale vůbec se netočí buben - ani v klidu se nehne. Přišla jsem na to až při programu ždímání. Je možné s tím něco udělat svépomocí? Nebo musím zavolat opraváře? Předem děkuji za každou reakci.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Ak zvladnete demontovat kryt pracky tak, aby ste videli na bubon, motor a remenice, tak potom aj svojpomoc, inak opravar. Pozor pri teste na uraz elektrickym prudom.

zaseja

Docela by mě zajímalo, u jaké pračky je po sundání krytu vidět buben

zaseja: U každé ;). Pravda, buben je vidět i před demontáží krytu. Řemenice a motor obvykle ne, nebo jen nějakou štěrbinou.

asd1
hodnocení

3x

1. zjistit jestli to je mechanika nebo elektrika. Takže rukou zatočit bubnem jestli s ním jde hnout, pak umět rozebrat podívat se na řemeny atd., Umět změřit jestli jde do motoru proud, jestli motor po přivedení šťávy jede atd. Všechno jde svépomocí.. Asi jako dotaz "můžu uvařit polívku sama nebo potřebuju kuchaře?"

Este to moze byt moderna pracka, kde je motor priamo spojeny s bubnom, riadeny frekvecnym menicom a remen tam nie je.

hodnocení

2x
To nejmenší je sundat kryt a podívat se na řemenice, motor a řemen. Pokud tam bude všechno v pořádku a po sundání řemenu se bude motor volně otáčet, bude něco zaseklého mezi bubnem a vanou a tam už je horší se dostat, protože vana bývá svařovaná nebo lepená. Tam už si bez opraváře neporadíte.

stastbla*
hodnocení

Děkuji za rady - pustím se do toho. Zvedlo mi to náladu, doufám, že se podaří. A pokud ne, stejně děkuji a zdravím všechny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]