Nejste přihlášen/a.
Ahoj, řeším nákup stavebních pouzder pro posuvné dveře. Dveře budou v příčce z ytong tl. 100 mm. Pravděpodobně budu volit pouzdra JAP. Na internetu jsem našel rozporuplné informace ohledně tlouštky pouzdra. Někde doporučují pouzdro tl. 75 mm pro dokončenou příčku tl. 100 mm (prý vhodné pro příčky z ytong 100), někde zase pouzdro 100 mm pro dokončenou příčku tl .125 mm. Do menšího pouzdra se nevejdou částečně prosklené dveře, ale zase nechci brát větší pouzdro protože by se musela dělat větší omítka na celé stěně. Máte někdo zkušenosti jaké pouzdro zvolit? Děkuji
Ano v tomto provedení se vejdou což je ovšem dražší. Spíše mě zajímala ta zkušenost s tloušťkou když jsou na internetu různé informace.
Vzhledem k tomu, že se zabudované pouzdro musí z obou stran obložit sádrokartonem, tak v tom žádnou rozporuplnost nevidím. Šířka pouzdra plus dvakrát tlouštka sádrokartonové desky dají dohromady šířku příčky.
omítka je dána lemem pouzdra...ale prostě platí základ, že do 100ky příčky 100ka pouzdro.. do menšího pouzdra se vejdou částečně prosklené dveře, ale musí to být bezrámové zasklení, které neumí kde kdo...řešil jsem to samé..
Pokud ale budu omítky tahat do lepidla, perlinky, lepidla a stuku tak na 10 cm tvárnici to bude muset mit 1,25 cm na obou stranách, abych se dostal na 12,5 cm co má byt pro pouzdro tl. 100 vysledná tloušťka stěny. Což 1,25 cm mě přijde hodně.
ale prd...to pouzdro se OMÍTÁ...tzn. se na něj háže hrubá omítka a pak finál, třeba ten štuk. Lepidlem a přiloženou síťkou se akorát zpevňuje místo přechodu pouzdra na navazující zeď...
Ano zasklít bez rámečkou jdou, to vím.
To vím, že se omítá, ale pokud na pouzdře vytvořím 1,25 cm i kdyby z omítky a štuku, tak pak stejnou tloušťku musím vytvořit i na zdi z ytongu
prosím tě...podívej se na googlu jak to pouzdro vypadá a jak je kotvený do otvoru..až to zjistíš tak zjistíš i to, že to co píšeš je blbost...
Z tohohle obrázku je patrné, že pokud zvolím tl. pouzdra 100 mm (kóta K). bude mě sice lícovat s příčkou z ytong 100 mm. Tak musím udělat na příčcez ytongu 12,5 mm na každou stranu abych dostal minimální tloušťku dokončené příčky 125 mm, pro kterou je toto pouzdro určeno. Na pouzdře musím dohodit víc omítky a štuku abych se také dostal na výslednou tlouštku 125 mm. A 12,5 mm na ytongu mě přijde na lepidlo perlinka štuk hodně.
ach jo...to co jsem dal do kolečka zalícuješ se stěnou...nehledej problém tam kde není...oni s tím počítají..
Ano a přesně kvuli těmhle výstupkům bych při volbě pouzdra tl. 100mm (pro dokončenou příčku 125mm) musel na každou stranu tvárnice (100mm) udělat vrstvu 12,5 mm, aby byla stěna v rovině a to mě přijde na lepidlo+perlinku a štuk hodně, proto se ptám!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.