Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysavač pro starší a pokročilé

Od: honzin* odpovědí: 10 změna:

Zdravím všechny, hlavně seniory, bohužel již i třeba málo mrštné... Dovolte takovou anketu. Poraďte prosím. Co preferujete za vysavač, příp. s čím máte dobré zkušenosti? Sáčkový, bezsáčkový? Tyčový, klasický? Jde mi o snadnost obsluhy a "blbuvzdornost". Když už tyčový, tak ne s aku, ale se šňůrou - nutnost nabíjení je velká starost navíc. Je to pro staršího tátu, který mi sám neřekne, co by chtěl a já se neumím dostatečně vžít... Předem díky.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Klasický sáčkový s výkonem, který EU zakazuje, s velkými koly a hubicí s motorkem.

xanxas
hodnocení

6x

Slovy seniora v rodině mohu říct ROBOTICKÝ.

hodnocení

2x

Také jsem pro klasiku - sáčkový a velká kola.

hodnocení

2x

Vždy záleží na tom, kde a co chcete vysávat. Moje tchýně má doma vysavače 3. Robotický, sáčkový klasiku a tyčový aku odnímatelný - "příruční".

Já mám doma centrální a po 12ti letech provozu ho jen chválím.

hodnocení

2x

nad 62-64 let, robotický několik let, plus vyjímečně starý sáčkový Vampír.

makk
hodnocení

1x

Vše má své klady a zápory, ale v mém okolí většina lidí preferuje klasický sáčkový. Pozor na moderní tyčové vysavače, mnohé jsou určeny jen pro krátkodobý provoz (tj, třeba vyluxovat rozsypanou mouku), po 10 minutách chodu tepelná ochrana vysavač vypne. Takže pokud chcete tyčový, zajímejte se, zda je pro dlouhodobý provoz.

tampa*
hodnocení

0x
Já mám Vorwerk 135 a bez problémů , velice lehká manipulace a vyklepe všechno

max*
hodnocení

0x
Roboticky z Lidlu je zcela dostacujici.
Funguje perfektne, zajede vsude, sam zaparkuje a nejsou potreba sacky. Z rohu mu to muze duchodce vymest doprostred a pak uz se nezajimat.

ana*
hodnocení

0x
stojatý miele a robota
honzin*

moc děkuji všem za tipy. Velká kola a sáčkový je fajn, taky jsem tak nějak myslel. Robotický by opravdu nedopadl dobře, z více důvodů. Ono pro "normálně" fungujícího člověka, bez rozdílu věku, to může být super pomocník. Ale ne pro někoho, kdo neumí obsluhovat současný dotykový mobil nebo si už (rozumově) ani nezvládne zařídit v bance nový účet. Ale díky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]