Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
bohužel došlo k přerušení 2 žil kabelu ke křížovému vypínači venkovního světla. První vypínač v domě zůstal funkční. Chtěl bych druhý vypínač, který je venku, nahradit vypínačem s baterií pro dálkové ovládání spínače, který by byl umístěn pod prvním vypínačem v domě. Jedná se o dvojvypínač ještě pro jiné světlo, takže zde bude málo místa. Vhodný spínač jsem nalezl Shelly 1. Lze zapojit s klasickým vypínačem a je malý. Problém je, že jsem k němu nenašel žádný dálkový vypínač s baterií, krom "tlačítka do kabelky"... Existuje nějaký vypínač (asi s krytím IP 44, když bude na fasádě) podobný tvarem klasickému, s kterým by to šlo spárovat? Případně existuje nějaká jiná sada spínače s vlastnostmi jako Shelly 1 a s kompatibilním tlačítkem dálkového ovládání, které vypadá jako klasický vypínač, abych ho vyměnil za původní nefunkčí vypínač? Nechci nic složitého (žadné stmívání, měření spotřeby, hlasové ovládání aj. funkce), i když Wi-fi u Shelly 1 se mi líbí...
Děkuji za rady a doporučení nějakých produktů...
Ano, omlouvám se, jedná se o klasické schodišťáky - jeden venku a druhý uvnitř. Vzdálenost cca 10m. Propojeny byly 3 žílovým kabelem (H,Č,Š), funkční zůstal jen H. Nový kabel natáhnout nelze a to venkovní by se dost hodilo. S cenou jsem smířený, klidně za to něco zaplatím. Problém je pro mne nalézt kombinaci přijímač přepínací s porpojením pod původní tlačítko uvnitř, kde mám všechny potřebné vodiče (přívod fáze, N, PEN a kabel fáze ke světlu) a vysílač (tlačítko) venkovní s IP44 a vzhledem jako nějaké klasické tlačítko do podomítkové krabice. Takové tlačítko může být na baterii (výměna po několika letech), či generovat signál zmáčknutím (tuším nějaké dynamo apod. princip)...
V nejhorším nějak rozšířím krabici pod vypínačem uvnitř tak, že vytvořím kapsu pod vypínačem, vložím nějakou menší plastovou krabičku, kterou z čela zasádruji a do ní se vleze přijímač. Někde jsem to také zahlédl takto.
Vlastně se chci dostat zpět na původní funkci s bonusem toho, že to třeba půjde ovládat i mobilem nebo po netu, ale to není tak podstatné...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.