Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, rozhoduji se, zda koupit do sprchového koutu skleněnou či plastovou zástěnu. Ze skla má obavy ohledně údržby, plast prý už není moderní. Ve studiu koupelen mi doporučují taky spec. úpravu skla, ale je to dost drahé. Taky doporučují různé prostředky typu Anticall či tak nějak, cena za 1/2 či 3/4 l flašku kolem 300,- Kč. Zcela mě ničí hlavně představa, že po osprchování budu muset hned mýt zástěnu - při takovýchto činnostech, kde se musím i předklánět, se vždy dost zpotím, takže pak mohu vlézt do sprchy znova. Prosím proto o radu ty, kdo mají zkušenosti - jak čistit plast a jak sklo ve sprše. Děkuji
Mám skleněnou zástěnu z matného profilového skla v kovovém rámu a paráda. Umělohmotová se kroutí a praská. Ovšem ta cena sklené je šílená.
Ten plast je za čas drsnej a matnej je lepší si připlatit , i se Vám bude lepší udržovat, přesně jak radí kolega nahoře.
V každém případě plast, už pro bezpečnost. Může se stát, že při výrobě skla dojde k závadě a sklo může prasknout /roztříštit se/ a dojde k pořezání, a k leknutí a pořezání obzvlášť u dětí. PT /stařenka/
Myslím, že se plastová výplň roztříští snáz než to silné sklo co mám já. Myslím, že je nějaké buď tvrzené nebo bezpečnostní právě proti úrazu.
skleněné jsou dle mého názoru určitě bytelnější, dražší, ale zároveň i náročnější na údržbu, mohu potvrdit z vlastní zkušennosti, ale přesto bych za plastovou neměnila.
Tak ještě jednou se vyjádřím. Původně jsem volil v horní koupelně s vanou jen přepážku. Byla plastová a opravdu to bylo jen chrastítko, s povrchem sice na pohled pěkným, ale na údržbu velmi náročným. Utraťte radši o pár kaček víc a využijte kvalitnějšího, bezpečnějšího a trvalejšího materiálu, který vás nebude postupem času srát obtěžovat svou náročností na údržbu!
rozhodne sklo pokud muzu doporucit.
Nejen do koupelen se dava bezpecnostni sklo coz znamena strepy pri roztristeni nezpusobuji poraneni.
Dale povrh bezneho skla je porezni a zde se pak usazuje spina, prach, voda ktera ma korozivni ucinky a z tohoto duvodu se na tabuly nanasi chemicky vrstva, ktera je vodo odpudiva. Voda steka a to co zustane lze lehce odstranit.
doplněno 13.03.10 21:50:o tuto vrstvu (sklo) je nutne pecovat a predepsanym pripravkem osetrovat, pak nebude problem.
Valio, i když po každém sprchováním se snažím zástěnu omýt proudem teplé vody, přesto je to čiré sklo a ulpí na něm kapky, které po uschnutí nejsou zrovna to pravé ořechové pak nezbývá, než nastoupit s čistícími prostředky a pulírovat. Tuto činnost provádím však 1x týdně. Protože celý sprchový kout už máme cca 12 let, za tu dobu se určitě toho na trhu dost změnilo, určitě nyní jsou i zástěny s různými úpravami, což předtím ještě nebylo. Chtěla jsem tím jen říct, že kdybyste si pořídila např. plastovou zástěnu s "kapkami", jak tu bylo řečeno, tak máte na jednu stranu vystaráno, nebudete ty nečistoty vidět, ale určitě nikam nezmizí, Takže se radši přikláním ke sklu, působí honosněji a člověka to alespoň donutí pravidelně uklízet :D
Právě že dnes už se vyrábí úpravy,že voda stéká a nezanechává kapky,ale i tak je dobré sklo otřít nejlépe mikrotenovou utěrkou.
A co koupit takove sklo na kterem ty kapky nebudou videt, osobne nesnasim takove ty reseni "na efekt". Je to krasny ale porad se to musi cistit (Treba veci z nerezu ). Mam rad kdyz veci slouzi s minimalni udrzbou.
No, taky jsem pro minimální údržbu, zvlášť když je člověk už senior. Takže nezná ještě někdo i třeba nějaký fígl, který péči usnadňuje? Díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.