Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Název šroubku v závěsné mechanice dvířek

Od: mask® odpovědí: 9 změna:

Hezký den všem kutilům,

marně hledám, pod jakým názvem bych na internetu našel součástku na fotce. Je ze závěsného mechanismu ze skříňky. Uměl by mi někdo poradit, co to je, abych mohl nahradit ztracený původní kus?

Předem díky, Martin

Název šroubku v závěsné mechanice dvířek
Název šroubku v závěsné mechanice dvířek #2

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Pro mne je to stavěcí šroub se speciálním ukončením.

Nevím že by se něco takového běžně prodávalo.

Já bych koupil celý pant a použil bych z něho ten stavěcí šroub - pokud bude stejný. Jinak bych vyměnil celý pant.

hodnocení

3x

Mohli by to vědět v truhlářských potřebách. Třeba zde.

doplněno 01.11.21 10:55:

Ale pochybuji, že to existuje jako náhradní díl.

hodnocení

3x

Stavte se v nejbližším železářství, celý pant stojí kolem dvacky. Pro porovnání vemte sebou šroubek z druhých dvířek. Často se také najdou u kontejnerů vyhozené rozbité skříňky i s panty, samozřejmě včetně šroubků.

hodnocení

2x

Něco podobného by se našlo zde: Stavěcí - červíci/...

asd1
hodnocení

2x

Vzal bych celej pant.. Neni problém na sousruhu upravit šroub... Nebo i vypilovat.. *smich*

hodnocení

1x
Jako náhradní díl jsem to nikde neviděl. Ovšem při cenách pantů bych se nad tím vůbec nerozmýšlel a koupil celý pant nový.
S velkou pravděpodobností naložený a na klasický šroubek. Nikoliv na eurošrouby.
Je to pár desetikorum i za originál Blum. Jen se pro to nesmí jít do OBI a podobných velko nesmyslů. Tam jsem před časem viděl dva tyhle panty, navíc v akci, za 210 korun. V truhlářských potřebách, případně v nejbližší truhlárně to bude do padesátikoruny. S integrovaným tlumičem stál 70 korun.

hodnocení

1x

Je to aretační šroub, tím se seřizují dvířka. Náhradní asi neseženete, každý výrobce závěsů používá trochu jiné provedení, ani to, co linkoval Ringo nekupujte, je to nepoužitelné, protože tomu červíku chybí ta ,,zapadací část´´

Ale nový pan není nijak drahý, jen je třeba zohlednit pozici dvířek vůči korpusu - fotka je nic moc, ale vypadá to na naložený pant. Vyměňte však nejlépe oba.

Zde máte obrázek, jak se ty jednotlivé panty rozlišují - dole na stránce

onpira.cz/...

hodnocení

0x

Ten šroub sotva jako náhradní díl seženete. Kupte náhradní pant - k tomu budete potřebovat vědět průměr misky - 26 nebo 35 mm a typově je to naložený pant. Nejlepší ,když to neznáte je, vzít si vzorek ssebou do železářství

111®
hodnocení

0x

jestli máte poblíž IKEA tak tam mívají v bazaru krabici pantů a šroubků za pusinku, zakže tam bych zašel , jedn si odšrouboval a zase šel, protože málokterý kus v tom bazaru je kompletní, nic se nestane když bude chybět šroubek

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]