Nejste přihlášen/a.
Chci se zeptat, zda řešení s parotěsnou folií až na roštu pro SDK je v pořádku. Přijde mi, že potom v ní bude strašně děr od těch vrutů. Zase všechna vata je až za parotěskou. Ty díry ale není jak ošetřit. Kdybych ale nechtěl dávat SDK, ale třeba obložit palubkami a na rošt pro SDK chtěl přišroubovat dřevěné hranoly pro montáž palubek, folii bych taky provrtal a neměl ji jak ošetřit
Ještě nikdy jsem neviděl destrukci podhledu vlivem prošroubované parotěsky, ale naopak jsem viděl destrukci vlivem neopracovaného průchodu odvětrávacího potrubí skrz parotěsnou zábranu a chybějícího komínku.
Takže bych prostupy šroubama vůbec neřešil. Co se stává častěji je, že do střechy zateče a poškodí se sádrokarton. Pak kus musíte vyměnit a zabývá se někdo šroubkama? Určitě ne. Důležitější je přelepit záplaty parotěsné zábrany vhodnou páskou a je vše vyřešeno.
Vaše obavy by byly na místě a to ještě možná, že by jste měl pod stropem bazén bez klimatizace.
Ne co nakondenzovalo, ale příčinu té mapy. Ona pára nejen kondenzuje ale voda po šikmých plochách stéká, jak je známo. Doporučuji jen malé sondážní okno cca 30x30 cm. Tím zjistíte detaily provedení a kde je vlhkost jestli před fólií nebo za.Tipuju to na 90% že to máte za fólií. Těžko věřit tomu, že by za léto vznikl nějaký kondenzát. Rovněž třeba prověřit stavební výkresy, jak bylo navrženo a jak bylo realizováno. Dost možná, že tam je léta schovaný tepelný most nebo zátek skrz krytinu
portal.estrechy.cz/... pokud to neni koupelna s odsavanim, tak neni co resit. A pokud pouzijete lepsi parozabranu...
Ani mě se nelíbil bžilion dírek od vrutů, takže jsem zvolil butyl-kaučukovou lepicí pásku Jutadach TPK Super. Levnější a pracnější varianta je dát kousek pod každý vrut, dražší a rychlejší varianta je nalepit ji na celou délku. Páska se lepí na parozábranu v místě prostupu vrutů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.