Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyspádování sprcháče - jak na to?

Od: peters odpovědí: 4 změna:
Dobrý den,
rekonstruuji koupelnu a chci dávat sprcháč bez vaničky - podlahu celou z dlaždiček. Nyni tam byl sprcháč s vaničkou a na zbytku podlahy lino. Pod linem je dřevotříska a podlaha je ze dřeva - starý dům.
Chtěl jsem se zeptat, jaký je přesný postup od tohoto bodu do pokládání dlaždiček? Dává se jen beton, nebo je třeba ještě něco k tomu?
A chtěl jsem se zeptat, jak správně udělat podklad pod dlaždičky ve sprše a jak správně vyspádovat?
Děkuji za odpovědi a přeji hezký den všem, Petr.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Ve Vasem pripade bude lepsi vanicka z liteho mramoru. Ta je uz vyspadovana. Vanicku muzete prilepit na beton nebo jiny rovny podklad. Sprchac bez vanicky bych vybetonoval do spadu podle pouziteho sifonu -vpusti. Bud rost nebo vpust uprostred sprchace. Dulezity je nater hydroizolace pod dlazbou a sparovani spar.
doplněno 31.10.21 14:08:

petrrr
hodnocení

0x

Na youtube je spoustu ukázek jak na to, nejednodušší se jeví sprchový žlab ke stěně přes celou délku a ostatní plocha sprcháče vyspádovat k tomu žlabu 2% sklon k tomu žlabu. Osobně jsem dělal beton ve sprcháči tedy dal jsem tam ekostyrenbeton (polystyrénové kuličky s betonem) - zkrz teplo a lehkost, na to potěr tak 2 cm +- a na to hydroizolaci. Ten žlab je dražší ale jednodušší vyspádování a jednoduchá pokládka dlažby ale chce to hloubku), ctěl jsem ušetřit a tak místo žlabu jsem dal jen odtok a to jsem si naběhl, nejsem pokladač zvládl jsem to ale to spádování ze všech čtyř stran a pak dořezávání dlaždic a kachliček - noční můra ale udělal jsem to a funguje to. Pozor ale na to jakou dlažbu, já jsem dal protiskluzovou má takové varhánky a ok na těch videích dávají lesklou a musí tam být jak na ledě klouzačka. Akorát ta moje dlažba i když jsem ji zkoušel předem jestli něco do sebe nabere tak ani fixa ji nezabarvila šla z ní dolů ale černá spárovací hmota ji zabarvila a nejde dolů - předem nutno vyzkoušet ale nafunkci to nemá vliv s funkčností jsem sokojen. Navíc mám rantl kolem sprcháče a když ucpu ten odtok třeba igelitem tak z toho můžou mít děti brouzdaliště, ale ve vašem případě asi bez bruzdaliště :)

hodnocení

0x

Než se rozuhodnete dělat toto liniové odvodnění, zamyslete se nad tím, jak se pak bude vyměňovat sifon, protože pak to znamená rozsekat úplně vše . Naproti tomu vanička s dobře řešeným revizním otvorem pro výmněnu sifonu je k nezaplacení. V minulosti jsem porávě řešil rozsekání mramorové desky z důvodu havárie sifonu a celkové výměny včetně zástěny. Počítejte : minimálně 20 000 Kč výměna sprchového koutu oproti 1000 Kč výměna sifonu

Ostatní tu píšou o sprchovém žlabu a do toho se dá úplně jednoduše dostat po vytažení krytu žlabu. A sifon uvnitř se dá i vytáhnout, vyčistit a v případě poškození vyměnit.
Ještě jsem snad u nikoho neviděl sprcháč s revizním otvorem a nechci si představovat, jak vysoko musí být, aby se tam dalo rozumně dostat. Přitom jsou dnes mnohem elegantnější a funkční řešení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]