Nejste přihlášen/a.
Na youtube je spoustu ukázek jak na to, nejednodušší se jeví sprchový žlab ke stěně přes celou délku a ostatní plocha sprcháče vyspádovat k tomu žlabu 2% sklon k tomu žlabu. Osobně jsem dělal beton ve sprcháči tedy dal jsem tam ekostyrenbeton (polystyrénové kuličky s betonem) - zkrz teplo a lehkost, na to potěr tak 2 cm +- a na to hydroizolaci. Ten žlab je dražší ale jednodušší vyspádování a jednoduchá pokládka dlažby ale chce to hloubku), ctěl jsem ušetřit a tak místo žlabu jsem dal jen odtok a to jsem si naběhl, nejsem pokladač zvládl jsem to ale to spádování ze všech čtyř stran a pak dořezávání dlaždic a kachliček - noční můra ale udělal jsem to a funguje to. Pozor ale na to jakou dlažbu, já jsem dal protiskluzovou má takové varhánky a ok na těch videích dávají lesklou a musí tam být jak na ledě klouzačka. Akorát ta moje dlažba i když jsem ji zkoušel předem jestli něco do sebe nabere tak ani fixa ji nezabarvila šla z ní dolů ale černá spárovací hmota ji zabarvila a nejde dolů - předem nutno vyzkoušet ale nafunkci to nemá vliv s funkčností jsem sokojen. Navíc mám rantl kolem sprcháče a když ucpu ten odtok třeba igelitem tak z toho můžou mít děti brouzdaliště, ale ve vašem případě asi bez bruzdaliště
Než se rozuhodnete dělat toto liniové odvodnění, zamyslete se nad tím, jak se pak bude vyměňovat sifon, protože pak to znamená rozsekat úplně vše . Naproti tomu vanička s dobře řešeným revizním otvorem pro výmněnu sifonu je k nezaplacení. V minulosti jsem porávě řešil rozsekání mramorové desky z důvodu havárie sifonu a celkové výměny včetně zástěny. Počítejte : minimálně 20 000 Kč výměna sprchového koutu oproti 1000 Kč výměna sifonu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.