Nejste přihlášen/a.
Bydlím v obecním cihlovém bytě, v přízemí hned nad sklepem. Je to dům, kde je vytápění řešeno gamaty, takže chodba domu je nevytápěná a je na ní chladno. Sklepy téměř nepoužitelné kvůli vlhkosti - co jsem do sklepa umístil, tak skoro vždy během chvíle pokryla plíseň. No a tento byt má na podlaze pouze OSB desky a na nich je nalepeno linoleum. Podlahy jsou celoročně velmi studené, ale v zimě je to opravdu hodně znát a byt vytopím pouze tak na 20 - 21C, což teď, když se zdražuje plyn, chci nějak řešit. Mělo to být jen dočasné bydlení, než našetřím na hypotéku. Což se mi sice podařilo, ale za ty 4 roky zde v Ostravě stouply ceny nemovitostí o 100%, takže i pořízení vlastního bytu prozatím odkládám.
Ale zpět k tomu problému - město samozřejmě nějaké zateplení sklepů nemá vůbec v plánu provádět, takže bych si chtěl nějak poradit svépomoci. Vybourávat podlahy a dělat tady různé vrstvy izolací nemám logicky v plánu, když to není moje. Spíše se chci zeptat, zda by pomohla alespoň trochu možnost položit na zem plovoucí podlahu. Na současné linoleum, s tím že bych na něj položil nejprve např. tyto desky dek.cz/...
Děkuji za rady, názory.
Vyzkoušeno, jediná možnost je koberec. Ovlivní i barva, zvolte teplou barvu, nejlépe červenou. Ani pvc s filcem vespod nepomůže, natož Vámi uvažovaná plovoucí podlaha. To je studená záležitost. Koberce nejsou tak drahé, položíte si sám a po odstěhování vyhodíte do kontejneru. Když to máte jen na chvíli, tak je nemusíte až tolik šetřit, chodit v botách a občas vyluxovat.
Nemusí úplně pomoci, ale trošku ano = Pokud je ve sklepě rovný strop, nalepit na něj po délce chodby silný polystyrén.
Není to tak drahé a pokud by z města měl někdo řeči, dá se to po odstěhování strhnout.
No plovoucí podlaha je studená záeležitost ta teplo nedodá, teplo dodá koberc anebo nějaké lino s tepelnou podložkou je na spodní vstraně lina takový filc - bílý, ten už teplo trochu udrží osobně jsem použil a ok. Jinak by se dala udělat zvýšená podlaha a to zvýšení = polystyren a nebo lépe ytong tvárnice 5 cm - na zateplení (mají vysoký obsah bublin a chovají se podobně jako polystyren) a na to lino či plovoučku. Ty tvárnice mají výhodu, že jsou tvrdé a pokud je podlaha rovná tak se dají naskládat na ni slepit trochou lepidla a je nová rovná pevná zateplená podlaha a nebude plesnivět, je to z písku a vápna.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.