Nejste přihlášen/a.
Hezky den,chystam se ted zakoupit a vymenit stare radiatory za nove zrejme za korada kotel mam celkem novy viadrus.Ma otazka a prosba tkvi v tom,ze mi bylo receno prd na to nech stare radiatory ty sice trvaji nez se natopi ale po natopeni dlouho salaji a tim je i nizsi spotreba.Ted babo rad poridit nove korada ci nechat stare topeni(mam v baraku stare plechace a litinu tak pul na pul celkem 9x).Barak je po babice tak chci koupenim novych radiatoru usetrit na platbach na spotrebe.Opravdu vsem dekuji za jakoukoli radu ci zkusenost.
Zdravim, ja osobne jsem pro oskrabani starych litonovych a novy natěr... sam jsem to v bytě dělal ... litina krasne nabere teplo a dlouho vydrží tepla ... plechače mame v praci (asi 2 roky stare) a kdyz vypnu topeni po chvilce je radiator studeny...
O spotřebě tepla nerozhoduje hlavně topný systém, ale hlavně tepelná ztráta objektu. Tu lze snížit zateplením obálky(izolace zdí, podlahy a stropu okna). Tím uspoříte. Uspořit se ihned dá tím, že v topné sezoně se nevytápí všechny prostory, ale jen vybrané. Výměnou radiátorů nic neušetříte, zaměřte se na izolace a okna.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.