Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, v novostavbě máme následující potíž: když se pustí naplno (silným proudem) studená voda z jakékoholi kohoutku v domě, po uzavření se z potrubí pod bojlerem ozve hlasitá dutá rána. Tuším, že je tam nějaký zpětný ventil, ale nevím jestli to může být v tomto případě, když se právě pouští studená, nikoli teplá voda. ALe zdá se že to s tlakem souvisí, protože když se pustí voda slaběji, neděje se to. Díky moc
Díky moc! Obrátim se tedy na instalatéra. Jenom ze zvědavosti - proč to dělá nám? Známí takoví problém nemají nikdo, je to chyba stavby nebo něco jiněho?
Ještě mě napadlo, děje se to v patře (ten zvuk vychází z potrubí pod bojlerem zde), které má vlastní uzávěr vody a vodoměr. Mělo by smysl lehce jej přivřít a tíím celkově snížit tlak?
Než to vyřeší instalatér, přiškrtil jsem přívod vody asi na polovinu. Zkoušel jsem po milimetříku zavrít/otvírat, a cca 50 procent zavřeno zvuky nedělá a proud je dostačující. Díky!
zdravím, a nemáte pod bojlerem i přívod vody do domu, myslím vodoměr? On takové zvuky vydává při zavření většího průtoku vody. Záleží jak myslíte velké. Já to za ticha slyším do prvního patra ale do druhého už ne. A je samozřejmě jedno jestli pustíte teplou nebo studenou vodu, odběr z vodovodu je vždy stejný.
Díky za reakci. Jde o RD, hlavní vodoměr je ve sklepě (pro celý dům), v prvním patře pak druhý - a právě v tomto patře jsou problémy. Zajímavé je, že dříve zde byl tlak nízký (před přístavbou). Rány vychází pouze z potrubí zde v prvním patrě. Tlak zjistím.
Tak tlak jsem nevyčetl. Ty rány přestaly v momentě, kdy jsem uzavřel přívod asi na 50 procent (páka je cca 45 stupnu).
Jinak jak jsem psal, je to problém jen prvního (nového) patra, původní přízemí bylo 20 let v pořádku, žádné zvuky. Ale co se postavilo patro se samostatným vodoměrem (a komplet nové rozvody zde), i prudké zavření vody v přízemí způsobilo ten zvuk v patře. Je ale pravda, že co jsem to teď přivřel, tak třeba sprcha asi nebude stačit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.