Nejste přihlášen/a.
Chci vařit polévku couračku - zelí, mléko, klobása atd. Máte spešl recept aby tam byly všechny tyto ingredience? A smetana. Na internetu je tisíc receptů a nevím který na couračku i s klobáskou. Chci osvědčený ozkoušený recept od někoho z vás! Díky
dělal jsem zrovna něco takového včera
1) dát rozehřát hrnec
2) nakrájet 1 cibuli
3) vhodit špetku kmínu a cibuli, dát plyn na plno (elektriku 8/10)
4) nalít do 1/2 výšky cibule olej nebo sádlo
5) nakrájet ne moc suchou klobásku, nadrttit pár semínek koriandru a nového koření
6) vhodit dvě špetky hořčičného semene, klobásu a nadrcené koření
7) nasekat stroužek česneku a vhodit s bobkovým listem, opepřit osolit, zamíchat
8) dát dvě tři lžíce hl mouky
9) promíchat 40s,
10) zalít vodou 2dcl , zamíchat do zhoustnutí
11) při míchání dolít necelý 1l vody nebo vývaru
12) oškrabat a nakrájet 2-4 brambory , průběžně míchat
13) do vařící polévky vhodit brambory
14) otevřít zelí, vyždímat a nakrájet
15) po 10m od vhození brambor vhodit zelí
16) vařit 20 - 40 minut dle tvrdosti zelí
17) dochutit, vypnout
pokud je klobása tvrdší, tak předvařit
při restování nesmí nic zhnědnout
mléko je ku škodě chuti vůči zelí, doporučuji poprvé rozdělit na půl a do jedné přidat smetanu a pak zkoumat zda-li je to s ní opravdu lepší.
Smetana většinou přebíjí nedostatky..
"po 10m od vhození brambor vhodit zelí"
Tak to mám brambory na sračku než se uvaří zelí.
Nemáte někdo NORMÁLNÍ recept? né nějaké pokusy panebože
Rozumná připomínka.
1) Pokud vhodíš brambory do vřící vody tak se nerozvaří tak snadno, jako když je dáš vařit do studené.
2) Pokud vaříš brambory v kyselé vodě tak ti na povrchu nepříjemně ztvrdnou a hotové jídlo není moc chutné.
Hodně lidí to řeší tak, že vaří brambory v normální osolené vodě a pokrmy na konci spolu smíchají. Také to lze.
Já ti nabízím svůj osvědčený postup , kdy lze chutného pokrmu dosáhnout i bez nutnosti zapojovat do vařícího procesu další plotýnku, kastrol a energie. Brambory se při přidání zelí ve vhodný okamžik "zatáhnou". A i když se částečně rozvařujou, polevku chutným zpusobem zahusťují.
3) Ano, po 40 + 10m budou brambory rozvařené, ale to bývají i uvnitř hranolků. Pokud s tím nebudeš míchat jak blázen, tak zůstanou v kuse a i tak to bude dobré, ze zkušenosti vím, že 30m je zcela v pohodě. 40m si žádá "špatné" zelí, někdy i více.
4) Kritizovat si dovoluj, jen pokud umíš vařit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.