Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký záložny zdroj

Od: nojo* odpovědí: 15 změna:
Čau jaký máte a používáte záložny zdroj při výpadku elektřiny když zrovna topite a potřebujete aby čerpalo jelo?
Newim jaký si vzít zvlášť když tomu nerozumím, tak co máte?

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

veronica
hodnocení

1x

Stačí měnič 12 V -> 230 V čistý sinus 300 W, nebo pro více spotřebičů 600 W + autobaterie. Kapacita baterie určuje dobu použití. Aku 50 Ah teoreticky vydrží 6 hodin při spotřebě 100 W.

Ovšem k té autobaterii potřebuje taky nabíječku.

nojo*
hodnocení

Pošlete mi nějaký odkaz prosím ad mám představu a nekoupím něco co vydrží 10 minut
veronica

Mám tento, jiný s menším výkonem je samozřejmě levnější.

unimarcz.cz/...

veronica

U všech měničů bacha na přepólování (záměnu svorek + - na AKU), většinou shoří polovodiče, i když uvnitř má přístroj pojistku.

Tento pre zálohu čerpadla príliš vhodný nie je. Potrebujete taký, ktorý sa sám prepne na prevádzku z batérie a bude ju aj udržovať v nabitom stave.
kami123

Stačí sdrátovat měnič+baterka+nabíječka+relé.

kami123
hodnocení

0x

Pokud bych byl laik, sehnal bych UPS.

Pokud i trochu kutil, přidal bych k ní baterku.

hodnocení

0x

Stará UPS APC Cyberfort, která měla jen vadnou baterii, ale jinak funkční. Šla ke kotli a doplnil jsem jí starší baterii z auta 75Ah, která již v zimě ztrácel výkon na start auta. Je to plně funkční a bezobslužný systém. Časem až budu měnit zase baterii v autě tak baterie proházím.. nová do auta, z auta ke kotli a od kotle na recyklaci.

hodnocení

0x

mám kemot založní zdroj,75 amh baterii

automatický kotel 3 čerpadla = vydrželo max 1,5 h

jedno čerpadlo má 40wat

hodnocení

0x

Není lepším řešením elektrocentrála a máte elektřina dle výkonu zařízení i pro mražák, chladničku ... v celém bytě? Aku stárnou a ztrácí kapacitu, benzin se jen dokoupí (*cert*do roku 2035).

Jenže ji musí umět to toho baráku zapojit.

danecek*

Nejen zapojit, to někdo provede jen jednou. Hlavně tam při výpadku energie někdo musí být a centrálu hned nastartovat. Běžně dostupné centrály se samy zapnout neumí. Samy najet umí jen velmi drahé a výkonné speciály.

Nie, nie je. Kým sa spamätáte, rozťaháte to a nakopnete, kotol už bude dávno prehriaty. A to nesmiete odbehnúť ku susedom.

barbar
hodnocení

0x

UPS ADLER 400W 230V, 12V + baterie s auta, stačí starší - jede 4 rok

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]