Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
dělám půdní vestavbu. Na půdě je na podlaze na pknech 3-5 cm nějakého materiálu, který se drolí, jak se po něm chodí, je to nějaký šedý násyp, není to beton, dá se to rozrušit botou. Je to z 40. let 20. století. Mám to odstanit? Stavební firma říká, že to tam mám nechat, že se pak bude dávat míň fermacelového podsypu.
příjde mi, že je to zbytečná zátěž na podlaze a nejradši bych to odstanil. Jak byste postupovali vy?
Podle tehdejších požárních předpisů musel každý strop končit nehořlavou úpravou. Buď se dávaly tenké cihly, tzv. půdovky, které mívaly čtvercový formát a tl. jen 3cm, nebo se dávala jen taková hliněná mazanina spojená např. slámou.
Každopádně ta vrstva má význam v zamezení hořlavosti a prohoření stropu. Takže nic zbytečné není.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.