Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou fungující lepící pistoli

Od: boban® odpovědí: 8 změna:

Chci kvalitní lepící pistoli, viděl jsem, jak s její pomocí i lepí kovy(přilepí na karoserii takový háček a s ním "vycukají" promáčklé místo), avšak má lepící pistole s příkonem 50 W sice lepidlo rozehřeje, ale kov moc dobře nedrží, tak se ptám

1)jakou koupit lepící pistoli

2)jaké lepící tyčinky na kov koupit-asi to nebudou nějaké neznačkové za pár korun?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kami123
hodnocení

2x

pistoli výkonnou.

kov je lepší nějak předehřát, u tebe nejlépe fénem

hodnocení

ale jak výkonnou pistoli, kolik má mít příkon Wattů? Regulaci?

kami123

Pokud je povrch předehřatý, tak je to do jisté míry jedno.

Jinak čím více, tím lépe.

Já mám toto dk-naradi.cz/...

Toto bude samozřejmě lepší, ale za jinou cenu. hologram-vyroba.cz/...

hodnocení

@kami123

tta tvá pistole má příkon 30-180W jak probíhá regulace tohoto příkonu?

kami123

Nevím, řek bych, že automaticky dle teploty.

Pokud to vůbec umí (je levná, shop je s polskými věcmi, ale s mnohými jsem spokojen) .

Muselo by se to změřit ampermetrem.

Na výkonu záleží maximální průtok a rychlost nahřátí, což bývá často nepodstatné.

Vadí mi trochu, že je dost robustní. I hrot.

hodnocení

2x

Nezáleží na pistoli ani na lepidle. Jde to i roztavením lepidla na talířku horkovzdušnou pistolí. Plech se ale musí zbavit všech vosků a zahřát.

hodnocení

2x

Přešel jsem na bezdrátové. Mám ještě původní malou lehkou Dremel na 230V, ale přívodní šňůra zavazela a postavenou pistoli převracela.

Nyní užívám malou profinaradi.com/... a velkou profinaradi.com/.... Vyrábí se i mnohem menší rucni-naradi.cz/....

Více druhů lepidel běžně v obchodech jen v barvách. Koupil jsem kdysi sadu s pěti barvami. hobbystranky.cz/....

hodnocení

0x
To nie je problém ani pistole, ani lepidla. Tie majú teplotu taveniny okolo 180-190 °C (rôzne typy rôznu teplotu). Ak ju výraznejšie prekročíte, lepidlo spálite.
Nedrží to pravdepodobne preto, lebo na plechu sú zbytky voskov, prípadne špiny. Plech umyte a odmastite, ak je zima, tak prípadne aj predohrejte. Zvýšenie teploty je dôležité aj pri samotnom vyťahocaní. Studený lak je krehký, máte väčšiu šancu, že odpraskne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]