Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunguje lednice, opravit nebo koupit novou?

Od: hejci® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, přestala fungovat lednice, "cup 3011 liebherr", je 8 let stará. Tedy svítí se v ní, ale nelední, nemrazí. je to Můžete mi poradit jestli má smysl hledat opraváře? koupit radějí novou? Díky.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Zjistil bych, co je za problém a podle toho se zařídil. Jestli se vyplatí oprava a nebo koupit novou.

hodnocení

1x
Z vlastní zkušenosti vim že jim na chladáku odchazí termostaty a neni problém je vyměnit
Akorad doporučuju koupit ten origo je sice drahej ale vydrží ty levny napodobeniny sice jedou ale vic jak 2 roky nevydrží

hodnocení

1x

Po 8 letech bych asi koupil novou. Ale chce to názor odborníka jestli to není jen nějaká prkotina.

kami123
hodnocení

0x

Pokud s ní byla spokojenost a těsnění jsou zachovalá, tak bych šel do opravy.

Funkčnost termostatu lze často ověřit sluchem (cvaknutí).

Může to být i kompresor. (hřání)

Nebo unik chladiva (postupné zhoršování)

hodnocení

0x

Když se mi něco rozbije, určím si částku, kterou jsem ochotná vynaložit za opravu a pokud má být oprava dražší, tak jsem nucena koupit výrobek nový. Odvíjí se to od ceny nového výrobku, o kterém bych uvažovala a cenu opravy mi určí opravář.

hodnocení

0x

Záleži,že čo sa pokazilo. Termostat- rentabilná oprava,kompresor- ak zhorel a spadá pod poistenie domácnosti-rentabilná,ak nie je poistený-nerentabilné. Únik chladiva,ak pod izolaciou-neopraviteľné,ak praskla trubka vonku tak rentabilná oprava.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]