Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdy žádat o hypotéku?

Od: smrtjislusi odpovědí: 5 změna:

V jaké fázi zažádat o hypotéku pro stavbu domu? Pozemek mám. Projekt si budeme dělat u projektanta a poté zadávat práci jednotlivým dodavatelům. Našetřeno mám milion, ale zaplatím základní desku a projekt a půlka je pryč.

detaily: 2patrový dům, 150m2 užitkové plochy, vestavěná dvojgaráž. Zděný. ústecký kraj.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirib
hodnocení

0x
Záleží kolik budeš po bance chtít...
Z vlastních prostředků potřebujete "zatím" 10%.
Takže na 4.mil.potřebujete 400.tis.
Na 25let splátky do 20.tis.měsíčně.
Máte na to příjem?
Bylo by dobré,nevycucat se z peněz...
smrtjislusi
hodnocení

Cenu právě ještě nevím, já bych chtěl do 5M (hypo 4M), ale vůbec nevím jestli Kentu reálné s tím co chci po projektantovi.

medox*
hodnocení

0x
Zazadat muzete o kalkulaci hypoteky, az budete mit v rukach alespon studii + rozpocet (nekterym bankam staci strucny, jine chteji podrobnejsi a polozkovy - idealne z RTSky). K tomu dolozit vase prijmy.
Nasledne se ukaze, jestli na takovy dum mate finance a kolik od banky dostanete + muze banka zadat o slozeni "vasich" penez na technicky ucet u jejich banky (ze opravdu sve finance mate).
Jen upozornim, ze nektere banky davaji prvne "prislib" a az mate projekt a stavebni povoleni - teprve se podepisuje smlouva o hypotecnim uveru. Datum podpisu smlouvy + 2 roky = musite nejpozdeji "zkolaudovat". Dnes uz sice neni kolaudace jako kolaudace, ale dosat veskere revize (elektrina, plyn) a mit pridelene cislo popisne.

smrtjislusi
hodnocení

Ještě druhý dotaz, kdy jít za projektantem a udelat si projekt? Teď, nebo až budu chtít opravdu stavět, za rok? Projekt může být hotový, aspoň pak budu vědět na co se těšit a nebo si to nechám promyslet co bych tam změnil...Ale zase se mi nechce platit jednou tolik, že to o rok později bude předělávat.

smrtjislusi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]