Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak postavit saunu v zemi?

Od: martin* odpovědí: 9 změna:
Dobrý den, plánujeme vedle altánu postavit saunu, jelikož máme málo místa, tak by byla v zemi a nad ní např cca 40cm hlíny a zahrádka. Poraďte zda je rozumné vybetonovat tento prostor. Poté instalovat nepropustnou fólii na bázi bazénových jezírek... Následně plánujeme postavit dřevěný skelet s vyplní cca 25cm vaty. Uvnitř bychom poté dali hliníkovou parozabranu a na ni zase desky. Topení uvažujeme dřevem. Pokud je někdo z Valašska a má něco co zde plánujeme pak rád vezmu slivovici a prosím o krátké setkání... PS asi i Morava by mohla být...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zní mi to jako totální kravina. Máte málo místa, ale na schodiště do podzemí ho bude dost?

martin*
hodnocení

Vchod bude přes altán, který je již nyní zpoloviny v zemi. Topení uvnitř, za kamny komín nahoru a přes střechu ven. Větrání v místě, kde bude sauna mírně nad zemí... Uvažuji posuvnou asi 20x20cm

Nezapomeňte před prvním použitím napsat závěť. *bzum*

hodnocení

1x

A k čemu slouží ten altán, když je z poloviny v zemi? *co*Já mám také altán na zahradě, ale vůbec si nedovedu představit, že bych dovnitř v létě lezla jako do sklepa. *ee* A tu saunu teda chcete mít úplně pod zemí a nad ní mít třeba záhon s mrkví? *zmateny* Já nevím, ale mluvíte také o slivovici, neochutnával jste ji před tím, než jste sem vložil otázku? *zdravi*

mate59
hodnocení

1x

To neděláš dobře,Jaromíre.

kami123
hodnocení

1x

Kvůli riziku otravy bych dal topení elektrické.

Pak se i může stát, že někdo v sauně znenadání skolabuje. Normálně by se člověk ven alespoň vyplazil. V tomto případě mne napadá akorát nouzové tlačítko volaní první pomoci a záložní odvětrání.

Anebo katapult.

Pokud není na daném místě požadavek na přístup světla , tak bych postavil saunu s kamny na kuřích nožkách se žebříkem a skluzavkou do případného bazénu.

Akorát by to chtělo vyřešit transport dřeva.

gdhtdf
hodnocení

0x
Dejte si pozor na radon, tepelné mosty, bude potřeba to ventilovat, předsíňka s přechodem. Vata ne, je nasákavá musíte extrudovaný polystyren, ale asi moc dlúho v takovém prostředí nevydrží, hydroizolace.

kami123
hodnocení

0x

Mě nic nevezmeš. Z valašska nejsem, saunu nemám a slivovici také nemám.

Kde bude topeniště? Přívod -odvod vzduchu, komín?

hodnocení

0x

Toz strycu, nepijte tolik te slivovice, vase napady so dost chore. Ovela lacnejsie a bez problemov bude sauna drevena, volna stojaca, kurenie elektricke.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]