Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
montoval jsem nové vstupní dveře. Změřil jsem si šířku a radoval se jak se mi krásně vlezou...samozřejmně radost přešla, když jsem si během montáže všimnul, že i když mám zárubně namontované co nejvýšše to jde, tak až položím dlažbu tak dveře neotevřu a potřebuji je zkrátit o cca 5-10mm. S těsněním není problém. Stále tam zůstane dostatek místa na přidělání.
Ale jak dveře zkrátit? Skladba by měla být plech 0,6mm a dřevo.
Napadá mně klasický mafl - otázkou jestli kupovat nějaké speciální kotouč kvůli jednoho řezu a nebo můžu použít kotouč, který mám teď fungl nový: Makita B-08006, 165x20mm 24T.
Zvládne to ten 24 zůbý a nebo radši pořídit něco co má aspoň 60 zubů?
Děkuji
Teda je to o strach něco takového zkoušet, protože člověk má jen jeden pokus a jedny ruce. Bohužel nespočítám, kolik zubů má můj mafl na kotouči, jestli inzerovaných 24 nebo víc, nemám ho doma. Kupoval jsem ho, když jsem předělával maringotku a v tom starým dřevě občas někde zůstal hřebík, občas vrut. Měl jsem někde doma schovanou šestku vrut, s pořádnou půlkulatou masivní hlavou. Trefil jsem ho dokonale, čistý řez takřka přesně v ose. Že tam něco je jsem poznal podle zvuku a toho, že odletující piliny štípaly do ruky. Kotouč to dal bez problémů. Ale vědomě bych do toho nikdy nešel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.