Nejste přihlášen/a.
Nemá někdo představu, kolik litrů bude potřeba namáčecího roztoku na přibližně tisíc cihel, co přesně mám koupit a jaké mám zvolit ředění?
Co jsem koukal u nás ve stavebninách, nějaká penetrace na kámen od Den bravenu, litr vyjde něco přes stovku, se ředí podle návodu 1:10, ale viděl jsem v prodejně barev i vodní sklo za 2 stovky 5 litrů v kanystru.
Cihly jsou pevné, pohledové, škoda je zakrýt omítkou.
Díky za tipy.
2x
Lukofob 39 při namáčení s ředěním až 1:100? Používám stříkáním na tašky 1:10, namáčel bych 1:20 a odhaduji, že 100 l roztoku by mělo stačit, není problém když tak dokoupit.
Ptám se částečně i proto, protože bych si chtěl koupit všechno najednou, abych nemusel znovu nic shánět, protože u nás to běžně nevedou. Tak přemýšlím, kolik litrů se asi vsákne.
Díky.
Jenom se ze zvědavosti zeptám, když cihlu namočím do vodního skla a tím na jejím povrchu vznikne nenasákavá vrstva, jak bude na těch cihlách držet zdící malta?
2x
Co udělat test s vodou.
Stejným způsobem jako budete dělat penetraci namočit třeba 10 cihel a změřit si kolik ubylo vody.
Vím, že s penetrací bude roztok hustější a tedy míň nasákavý, ale o mnoho se to lišit nebude.
Proto mě napadlo, že se zeptám. On je problém i v tom, že když to budu namáčet, musel bych mít velkou nádobu, s odpovídajícím množstvím roztoku, abych to nedělal po jedné.
Na výrobku, který jsem okukoval, bylo máčení na minimálně 5 minut.
Vodní sklo jsem nakonec kvůli ceně za litr následného roztoku nepoužil. Lépe vyšel s možností vyššího poměru ředění lukofob 39.
Výrobce Lukofobu na obalu uvádí ředění v případě máčení 1:50 až 1:75.
Doba expozice je podle návodu dle savosti 0,5 až 5 minut, dokud vystupují bubliny.
Spotřeba roztoku byla 100 litrů na 80 cihel a bubliny šly skoro 10 minut.
Cena lukofobu při ředění 1:50 vychází skoro 3 koruny na jednu cihlu.
Takže pokud se najde zoufalec, který se bude snažit o něco podobného, ať má představu.
doplněno 11.11.21 14:07: Omluva, spotřeba roztoku byla poloviční, 50 litrů roztoku na 80 cihel. Ostatní souhlasí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.