Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spotřeba vodního skla na hydrofobizaci cihel

Od: vilik* odpovědí: 8 změna:
Dobrý den, chtěl bych si v zahradě postavit venkovní zídku. Mám starší očištěné cihly a rád bych je namočil do vodního skla nebo do něčeho podobného.
Nemá někdo představu, kolik litrů bude potřeba namáčecího roztoku na přibližně tisíc cihel, co přesně mám koupit a jaké mám zvolit ředění?
Co jsem koukal u nás ve stavebninách, nějaká penetrace na kámen od Den bravenu, litr vyjde něco přes stovku, se ředí podle návodu 1:10, ale viděl jsem v prodejně barev i vodní sklo za 2 stovky 5 litrů v kanystru.
Cihly jsou pevné, pohledové, škoda je zakrýt omítkou.
Díky za tipy.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

2x

Lukofob 39 při namáčení s ředěním až 1:100? Používám stříkáním na tašky 1:10, namáčel bych 1:20 a odhaduji, že 100 l roztoku by mělo stačit, není problém když tak dokoupit.

vilik*
hodnocení

Na lukofob 39 jsem koukal.
Ptám se částečně i proto, protože bych si chtěl koupit všechno najednou, abych nemusel znovu nic shánět, protože u nás to běžně nevedou. Tak přemýšlím, kolik litrů se asi vsákne.
Díky.
zaseja

Jenom se ze zvědavosti zeptám, když cihlu namočím do vodního skla a tím na jejím povrchu vznikne nenasákavá vrstva, jak bude na těch cihlách držet zdící malta?

vilik*
hodnocení

To netuším. Zídka bude nizoučká, mělo by to udržet i vlastní vahou. Bude tvořit pohledovou část mírně zvýšeného záhonu, beztak za ní musí být výztuž.
Prioritou je ochrana před rozpadnutím.

hodnocení

2x

Co udělat test s vodou.
Stejným způsobem jako budete dělat penetraci namočit třeba 10 cihel a změřit si kolik ubylo vody.

Vím, že s penetrací bude roztok hustější a tedy míň nasákavý, ale o mnoho se to lišit nebude.

vilik*
hodnocení

Zkoušel jsem to polít vodou a přišlo mi, že to saje mnohem více než udává výrobce lukofobu, tedy 0,25 litru na metr čtvereční. Cihly mají něco kolem 150 metrů plochy, jestli jsem to správně spočítal. Podle výrobce by mi měl stačit roztok 40 litrů, což se mi zdá určitě málo.
Proto mě napadlo, že se zeptám. On je problém i v tom, že když to budu namáčet, musel bych mít velkou nádobu, s odpovídajícím množstvím roztoku, abych to nedělal po jedné.
Na výrobku, který jsem okukoval, bylo máčení na minimálně 5 minut.

vilik*
hodnocení

Jen pro zajímavost, mám to úspěšně za sebou.
Vodní sklo jsem nakonec kvůli ceně za litr následného roztoku nepoužil. Lépe vyšel s možností vyššího poměru ředění lukofob 39.
Výrobce Lukofobu na obalu uvádí ředění v případě máčení 1:50 až 1:75.
Doba expozice je podle návodu dle savosti 0,5 až 5 minut, dokud vystupují bubliny.
Spotřeba roztoku byla 100 litrů na 80 cihel a bubliny šly skoro 10 minut.
Cena lukofobu při ředění 1:50 vychází skoro 3 koruny na jednu cihlu.
Takže pokud se najde zoufalec, který se bude snažit o něco podobného, ať má představu.
doplněno 11.11.21 14:07: Omluva, spotřeba roztoku byla poloviční, 50 litrů roztoku na 80 cihel. Ostatní souhlasí.

zuzka
hodnocení

0x
Zajímalo by mě jak se vám to osvědčilo, nerozpadly se za dva roky cihly?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma vodní sklo na cihly

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]