Dobrý den, bydlím ve 2. patře z 5 staršího cihlového bytového domu. Každou noc slyším nepříjemné hučení (nejvíce v koupelně a bohužel také v ložnici, kterou mám hned vedle), které zní, jako by v bytě nad námi bylo např. zapnuté odvětrávání (které ale u nás v bytě nemáme a řekla bych, že ostatní také ne...). Zvuk však pokaždé začne někdy před půlnocí a přestane nad ránem, přes den nic. Čím by to mohlo být způsobené? V domě je centrální plynová kotelna na vytápění a ohřev vody. Na noc se nám vypíná topení, nemohlo by to nějak souviset s tím? I když bych čekala, že to bude spíš naopak...
Kratke a temer jiste pravdive. Staci overit dle kodu HDO, zda cas zapnuti odpovida. A autorka otazky ztraci cas pod odpovedi, ktera ani odpovedi neni. Svet je divny...
Mam uplne to samé. Bydlime v RD v přízemí. Nekdy to slysim i přes den, ale hlavne v noci a budi me to. Slysela jsem to i venku u baraku u "budky s eletrikou" takze nejake rozvody? Zajimave,ze jsem tezce nedoslychava a slysim to jenom ja.
Je ten zvuk těžko rozeznatelný? Ve smyslu prahu slyšitelnosti
Má hlubší charakter?
iiiiiiii
Jak jsem psala, zní to podobně jako zapnuté odvětrávání. Lépe ten zvuk popsat neumím. Těžko rozeznatelný není, usínat při něm, když je jinak všude ticho, je opravdu o nervy.
Slyší to i ostatní sousedé? Proč se neoptáte majitele domu? Nebo na schůzi?
iiiiiiii
Jsem v bytě nově v pronájmu. Chtěla jsem se nejdřív zeptat, jestli někdo nemá podobnou zkušenost nebo nějaký nápad, než začnu trávit čas obíháním sousedů.
kami123
Tedy je pro tebe čas lidí, kteří si dali práci tvůj problém přečíst, bezcený nebo méněcennější než tvůj.
iiiiiiii
On je trochu rozdil cist a psat na netu, coz muzu delat treba pri ceste nekam, a resit nejaky problem se sousedy, kdyz nikdo neni doma nonstop A pokud nekomu stoji za to misto konstruktivniho navrhu klast otazky, proc neco nedelam, tak asi opravdu nema nic lepsiho na praci.
Trochu dementní řešit problém v domě, který neznáme a nebydlíme tam.
To je jako řešit problém co objednat na svatební hostinu a nejprve se ptát bezdomovců místo svatebčanů.
...
Neřeknu, kdyby jste sem dala nahrávku v mp3, ať to slyšíme taky, ale takto obecně popisovat, když sama nevíte a my to máme vědět. To je vždy spíše veselá hádanka. Ale proč ne.
iiiiiiii
Mne zase pripada trochu dementni, co tady predvadite vy, nikdo vas nenuti na dotazy reagovat, pokud se vam zdaji stupidni nebo vlastne nevite, co napsat. Popsala jsem, ze je to velmi podobne odvetravani, tedy zvuku, ktery zna snad kazdy, to mi prijde pro predstavu rozhodne lepsi nez zkreslena nahravka.
kami123
Káždé odvětrávání zní jinak a má jinou charakteristiku.
Zkus si třeba zapnout digestoř na různé rychlosti.
Pak zkus oddělat filtr.
Pak zkus do trubky dát nějakou překážku.
.
Čím by měla být nahrávka zkreslená?
iiiiiiii
Treba tim, ze mobil nenahraje zvuk dostatecne kvalitne, aby znel uplne stejne jako v realu? A myslim, ze od urcite vzdalenosti od zdroje zni kazde odvetravani stejne, pokud nema clovek extremne vytribeny sluch.
Pokud by se v noci topilo, mohlo by to byt obehove cerpadlo. Ten zvuk je slaby a ve dne ho nezaznamenate. V noci to slyset byva. Ale jestli se netopi..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.