Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nájem obchodního prostoru

Od: baraa* odpovědí: 8 změna:

zajíma mě, pokud chci uzavřít nájemní smlouvu na obchodní prostor, jaké mohu získat výhody ze strany nájemce?

Pronajímatel má např. úroky z kauce nájemci nenaleží nebo zvýšení nájmu každý rok podle inflačního koeficientu.

Jak je to potom se zvýšením nájemného pokud se inflační koeficient sníží, sníží se mi také nájemné?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Inflace je vždy zvýšení. Snížení by byla deflace. Nájemné musí s bohatou rezervou zaplatit zisk z podnikání. Tomu je potřeba se věnovat. Handrkování se s majitelem o bezvýznamné částky neudělá dobrý obchodní vztah.

hodnocení

2x

Pronajímám několik komerčních prostorů.

jaké mohu získat výhody ze strany nájemce***jen ty, které si domluvíte.

Ještě se nestalo, aby inflace klesla na deflaci. Nájemné se proto nesníží.

baraa*
Jaké to mohou například být?

To záleží, co nájemník dělá. Třeba motodoplňky, sehnal mi levnou navigaci pro kamaráda, jiný nájmeník mi v servisu opravit tiskárnu, zdarma. Zkrátka podle toho, co ten nájemník dělá. Když bude opravoat boty, třebaVám je levněji opraví.,

Ale Vy asi potřebujete vědět něco jiného, nežli se ptáte.

baraa*
Myslím, jaké výhody může mít najemník?

Opět, co si domluví s pronajímatelem, třeba u nás levněší materiál.

Taky vůbec nic. Proč taky? Má smlouvu na nájem, nikoliv na protislužbu.

Milane - připadá mi to jako "přemlouvání jalové krávy" - tak nějak to říkala moje babička

Pane Ivane, zdravím. Taky to povídala moéje babička, ale stále nechápu tazatelku, oč jí jde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]