Dobrý den, když zatáhnu za startovací šňůru, tak se motor sice nenastartuje, ale šňůra sebou škubne směrem do startertéru. Svíčka jsem nejprve vyčistil, poté byla asi po 3 pokusech o start černá a mokrá. Tak jsem ji zkusil vyměnit za novou. Nová byla po cca 3 startech také černá a mokrá. V karburátoru jsem pročistil všechny trysky, kompletně jsem ho rozebral a složil. Palivovou nadobu jsem také pročištil, voda nikde nezůstala. Co se týče sytiče, nemá membránu, ale páku na zavírání a otevírání. Palivo je 1 týden staré.
Motor i šasi je značky Fieldmann, stáří cca 2 roky. Motor vůbec nenastartuje, jen je černá svíčka. Co se týká hladiny oleje, tak měrka ukazuje maximální množství, ani méně, ani více.
píšete že kope čistě náhodou nechitily jste o něco nožem? typl bych si to na přeseknutý klínek u magnetu pro polohu předzápalu
doplněno 25.10.21 21:36:
mýlíte se klínek je k nastavení polohy magnetu konus zajišťuje jeho držení na klice takže jestli se střihl pootočil se třeba jen o 2mm a to stačí na totální rozhození předstihu, ale protáčet se nebude to by musel prasknout konus na magnetu
adamkovar
Když teď uvolním setrvačníkovou brzdu a zatáhnu trochu za šňúru, pootočí se i nůž. Předpokládám, že to by se s prasklým klínkem nestalo, nebo se mýlím?
adamkovar
Je to ten klínel mezi hřídelí a setrvačníkem, nebo jiný?
Když i nová svíčka zčerná, tak to znamená, že palivo tam hoří a vzhledem k tomu, že to kope zpátky, tak bych to viděl na ten klínek, protože palivo tam je a zapálené taky je. Poslední důvod proč to neběží je jedině, že je zapálené ve špatnou dobu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.