Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sekačka nastartuje- proč?

Od: adamkovar odpovědí: 11 změna:
Dobrý den, když zatáhnu za startovací šňůru, tak se motor sice nenastartuje, ale šňůra sebou škubne směrem do startertéru.
Svíčka jsem nejprve vyčistil, poté byla asi po 3 pokusech o start černá a mokrá. Tak jsem ji zkusil vyměnit za novou. Nová byla po cca 3 startech také černá a mokrá.
V karburátoru jsem pročistil všechny trysky, kompletně jsem ho rozebral a složil.
Palivovou nadobu jsem také pročištil, voda nikde nezůstala.
Co se týče sytiče, nemá membránu, ale páku na zavírání a otevírání.
Palivo je 1 týden staré.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Co je to za motor?

Takže nastartuje (černá svíčka) a zas zhasne?

Máš na motoru venkovní snímač hladiny oleje?

adamkovar
hodnocení

Motor i šasi je značky Fieldmann, stáří cca 2 roky. Motor vůbec nenastartuje, jen je černá svíčka. Co se týká hladiny oleje, tak měrka ukazuje maximální množství, ani méně, ani více.

hodnocení

0x
Co filtr vzduchu?
adamkovar
hodnocení

Je bes nečistot.

Černá mokrá svíčka, to je bohatá směs. Pokud svíčka hází jiskru, šel bych po vzduchu, jestli někde není přicpaný sání.

adamkovar

Obě svíčky jiskru hazí. Co se týká sání, může to být způsobeno i netěsností karburátoru?

hodnocení

0x

píšete že kope čistě náhodou nechitily jste o něco nožem? typl bych si to na přeseknutý klínek u magnetu pro polohu předzápalu

doplněno 25.10.21 21:36:

mýlíte se klínek je k nastavení polohy magnetu konus zajišťuje jeho držení na klice takže jestli se střihl pootočil se třeba jen o 2mm a to stačí na totální rozhození předstihu, ale protáčet se nebude to by musel prasknout konus na magnetu

adamkovar
hodnocení

Když teď uvolním setrvačníkovou brzdu a zatáhnu trochu za šňúru, pootočí se i nůž. Předpokládám, že to by se s prasklým klínkem nestalo, nebo se mýlím?
adamkovar
hodnocení

Je to ten klínel mezi hřídelí a setrvačníkem, nebo jiný?

ano mezi magnetem a hřídelí

makk
hodnocení

0x

Když i nová svíčka zčerná, tak to znamená, že palivo tam hoří a vzhledem k tomu, že to kope zpátky, tak bych to viděl na ten klínek, protože palivo tam je a zapálené taky je. Poslední důvod proč to neběží je jedině, že je zapálené ve špatnou dobu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]