Nejste přihlášen/a.
Poradte ( lepsi by bylo video) , jak provést výměnu ložiska u vysavače Zelmer Cobra 2010s.
Podrobný postup zvlastě jak rozebrat motor potom.
Dekuji
Milan
Dobrý den,
Vlastním Zelmer Cobra 2000 a prováděl jsem u něj repas motoru a spravoval navíjení. Podíval jsem se na pár videí, kde vysavač rozebírali, např. zde:
Doporučuji Vám si vše fotit, ať pak víte, jak vše zpět správně poskládat. Ložisko na rotoru doporučuji vylisovat. Napoprvé jsem si ložisko opřel o svěrák a bouchal do hřídele kladivem a to byla chyba - posunulo se mi tím rotorové vinutí na hřídeli a přerušily dráty ke komutátoru, takže na vyhození. (Musel jsem koupit nový rotor z Polska (Allegro), kde byl za slušnou cenu.) Toto opravdu nedělejte! Tady nezbývá nic jiného, než použití lisu (vlastním). Na vytažení ložiska použijte např. tříramenný stahovák, nebo ložisko zkuste naříznout flexou a stáhnout.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.