Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna ložiska

Od: milan5 odpovědí: 2 změna:

Poradte ( lepsi by bylo video) , jak provést výměnu ložiska u vysavače Zelmer Cobra 2010s.

Podrobný postup zvlastě jak rozebrat motor potom.

Dekuji

Milan

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dobrý den,

Vlastním Zelmer Cobra 2000 a prováděl jsem u něj repas motoru a spravoval navíjení. Podíval jsem se na pár videí, kde vysavač rozebírali, např. zde:

Doporučuji Vám si vše fotit, ať pak víte, jak vše zpět správně poskládat. Ložisko na rotoru doporučuji vylisovat. Napoprvé jsem si ložisko opřel o svěrák a bouchal do hřídele kladivem a to byla chyba - posunulo se mi tím rotorové vinutí na hřídeli a přerušily dráty ke komutátoru, takže na vyhození. (Musel jsem koupit nový rotor z Polska (Allegro), kde byl za slušnou cenu.) Toto opravdu nedělejte! Tady nezbývá nic jiného, než použití lisu (vlastním). Na vytažení ložiska použijte např. tříramenný stahovák, nebo ložisko zkuste naříznout flexou a stáhnout.

milanm*

Ono ložisko bylo už rozpadlé. Prakticky na cimpr-campr :). Tak to slo pak dobre sklepnout. Nové stlo 21 kc a je uz osazené. Ted delam kompletaci.

Jinak dekuji za odpoved a radu

Milan

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]