Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Veritas 8014/35 povolené velké kolečko

Od: lenka* odpovědí: 7 změna:

Prosím pěkně

menší kolečko se mi podařilo odšroubovat a kromě kovové vložky jsem uvnitř nic nenašla. Zašroubovala jsem to opět k sobě. Pokud točím malým kolečkem, hýbe se jehla. Pokud hýbu velkým kolečkem, nehýbe se nic. A změnil se stav mezi velkým a malým kolečkem na "neschopnost je vůči sobě utáhnout". Už jsem z toho nešťastná. děkuji za radu, zkušenost.

Veritas 8014/35 povolené velké kolečko

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

3x
Je to prosté. Buď máte utazen šroubek na malém kolečku takže nejde více utáhnout nebo máte poooticen ten mezikrouzek. Takže povolit šroubek zkusit dotáhnout, nebo rozebrat a pooticit mezikrouzek a složit dotáhnout sroubecek a hotovo

hodnocení

0x

Tuto část jsem rozmontovanou ještě neměl. Ale když menší hranaté kolečko povolím, tak se točí pouze velké bílé kolo pro navíjení spodního člunku.

Když hranaté kolečko dotáhnu, tak se otáčky potoru přenášejí až na jehlu a stroj šije.

Odhaduju, žes tam něco smontovala špatně, nebo už je nějak zničená "spojka", která má přenášet výkon dále.

Přesně tak - utažení se kolečka spojkou otáčejí spolu, povlený stav je pouze pro navíjení nitě na cívky. Ale také jsem nikdy to tohoto dílu nesahal.

makk

Mám stejný názor. Buď je to špatně smontované, nebo tam něco chybí. Prostě spojka nespojuje.

hodnocení

0x

A co řemen? Nevyklouzl Vám řemen? Proč jste vlastně vyšroubovala malé kolečko? To se jenom povoluje při navíjení spodních nití do člunku a jen se má povolit a obvykle tam je zarážka, nejde ho vyšroubovat jen tak lehce a povoluje se proto, aby se právě jehla při navíjení nití nehýbala a Vy píšete, že teď se Vám při otáčení malým kolečkem jehla hýbe. Nemám sice stroj Vaší značky, ale většinou je princip stejný. Tohle bude chtít podle mne asi zásah odborníka. Ale nepíšete, proč jste vlastně to malé kolečko úplně vyšroubovala.

lenka*
hodnocení

Děkuji všem. Skutečně to bylo špatně otočené kovové mezikolečko. Celý den jsem se s tím zabývala a konečně to funguje. Děkuji ze srdce za předané zkušenosti. Máte u mě obejmutí a hobla :)
111®

hlavně že to bylo ono a už to jede...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma Veritas

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]