Nejste přihlášen/a.
Četl jsem tento dotaz a trochu mě vyděsilo, že stejný problém můžu mít i já. Taky ohřívám vodu v Dražicích.
Jenomže: já mám odtokovou hadičku zaústěnou do odpadu, vodoměr je společný ve sklepě a k upouštění vody při ohřevu dochází (a má docházet) zcela běžně. Navíc to mám zcela zakrytováno, a v podstatě provádím jen 1 x ročně to preventivní nazvednutní pojišťáku.Takže jak mám exaktně zjistit, jestli pojišťák funguje tak, jak má?
Nicméně alespoň vidíte, že sem tam (opravdu ne vždy) ta norma k něčemu dobrá je.
Nám vtloukali do hlavy že nezávaznost bezpečnostní normy je třeba brát jako bezpečnostní minimum co se dá udělat ...
Ovšem ten příběh automechanika, který v r. 2010 musel zacvaknout 250 000,- kč za 6 000 m3 vody, kterou vyvalil do kanálu přes pojišťák od boileru je děsivý ![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.