Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poznat, že pojišťák pouští?

Od: pansvacinka® odpovědí: 8 změna:

Četl jsem tento dotaz a trochu mě vyděsilo, že stejný problém můžu mít i já. Taky ohřívám vodu v Dražicích.

Jenomže: já mám odtokovou hadičku zaústěnou do odpadu, vodoměr je společný ve sklepě a k upouštění vody při ohřevu dochází (a má docházet) zcela běžně. Navíc to mám zcela zakrytováno, a v podstatě provádím jen 1 x ročně to preventivní nazvednutní pojišťáku.Takže jak mám exaktně zjistit, jestli pojišťák funguje tak, jak má?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

reservoir
hodnocení

4x

Bude nutné odkap dočasně sbírat do vhodné nádoby a pravidelně sledovat množství. Když nebude nic, je to taky špatně: netěsní zpětný ventil.

hodnocení

4x
Jak to máte zjistit? Mít nainstalovaný PV dle ČSN. A to nemáte.
hodnocení

ČSN je nezávazná, prostě jsem to zbastlil podle mojí normy :-D.

Domnívám se, že normy týkající se bezpečnosti se mají dodržovat i když nejsou závazné.
Nicméně alespoň vidíte, že sem tam (opravdu ne vždy) ta norma k něčemu dobrá je.

Nám vtloukali do hlavy že nezávaznost bezpečnostní normy je třeba brát jako bezpečnostní minimum co se dá udělat ...

hodnocení

Ovšem ten příběh automechanika, který v r. 2010 musel zacvaknout 250 000,- kč za 6 000 m3 vody, kterou vyvalil do kanálu přes pojišťák od boileru je děsivý *sok*

hodnocení

2x

Občas se podívat, pokud drží, tak to neřešte. Pokud s ním pohnete, může se stát, že bude propouštět. Je to loterie.

kare
hodnocení

2x
Odtokovou hadičku si dáte do kýblu. Voda má kapat jen při ohřívání. Na ohřátí "vykape" tak půl litru, litr... Záleží na velikosti bojleru a nastavené teplotě. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]