Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Minerální vlna zateplení rozvodů topení

Od: jana222® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den.Mám tu dost zbytků minerální vlny.Takové v rolích co se dává a je určena na stropy půd,do šikmin atd.Mohu tuto vatu použít na zateplení rozvodů topení ve sklepě?

Myslel jsem obalit stáhnout drátem nebo lepenkou a přes to alobal kterého tu mám také dost.Nebo je to špatně? A je lepší zakoupit tubex a navlékat?

díky

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Fungovať to bude, je to ale pracné a prašné. Navyše ak vatu príliš stlačíte, stratí čiastočne funkčnosť. Dtto ak nie je tesná.
Ak máte hrubý alobal, pôjde to. Ak tenký, potravinársky, bude sa extrémne trhať a bude to len na zlosť. Alternatívne môžete použiť trebárs staré lino.
S tubexom to bude rýchlejšie. A má lepšie izolačné vlastnosti. Zase, musíte ho kupovať.
hodnocení

OK v pohodě koupím Tubex nemám s tím problém.Proto jsem se ptal

Jen že se mi to tu povaluje a alobal je pevný.

Ok díky

hodnocení

0x

Takto jsem izoloval potrubí ÚT ve sklepě běžně (už ale hodně dávno). Nařezal na přesnou šířku dle obvodu potrubí, omotal na potrubí a ovázal provizorně provázkem aby drželo. Pak omotal měkčí vlnitou lepenkou a po cca 20 cm přepáskoval PVC páskami. Je to dobré provádět ve dvou. Pokud použiješ ten pevný alobal, určitě to bude rovněž OK. Pouze je trochu problém s tím, že práce s vlnou je trochu "prašná". :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]