Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odvzdušnění - starý typ radiátoru

Od: trinkgeld odpovědí: 9 změna:

Ahoj, prosím o radu s odvzdušněním - jak mám odvzdušnit tyto radiátory (viz foto). Jsou to kusy z počátku 80. let. Rozumím tomu správně, že musím nasazovacím klíčem povolit to čtverhranné uprostřed?

Díky moc!

Odvzdušnění - starý typ radiátoru

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

jo, je na to čtyřhraný klíček.

Loni jste neodvzdušňovali, že se tu množí dotazy na banalitu?

trinkgeld
hodnocení

Já v tom bytě bydlím 3 týdny, takže prosím shovívavost *mir*

Dům nemá svého správce? Ten by to měl projít.

S tím správcem - neznám ze svého okolí, že by někdo obcházel byty a odvzdušňoval radiátory. Ale je možné, že to někde funguje, ale fakt jsem o tom neslyšel. Hotely a ubytovny, to je něco jiného, ale byty fakt ne.

hodnocení

0x

Ten klucik sa da kupit v odbornej predajni, odhadujem to tak na max 60 CZK.

Při nákupu pozor, většina odvzdušňovacích klíčů jsou tenké hliníkové odlitky které rády praskají .

Tento by to mohl být obi.cz/...

Až na tu cenu, u nás ho mají za 14 Kč /ks

hodnocení

0x
Áno, rozumiete tomu správne. Zmerajte ten štvorhran. Novodobé odvzdušňovacie ventily ho majú vo veľkosti 5x5 mm. Vy môžete mať ten štvorhran o niečo väčší.
Ak nezoženiete odvzdušňovací kľúč, poohliadnite sa po kominárskom kľúči odpovedajúcich rozmerov.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]