Dobry den, potreboval bych odvzdusnit litinovy topeni ale mam zlomeny sroub kterym jsem to manualne odvzdusnoval. Co s tim mam ted delat, co kdybych povolil cely ten maly sestihran a vymenil ho za novy.. Bude to mozny?
Ten malý šesťhran je vlasne odvzdušňovák,to ulomené je jeho skrutka. Normálne ho vymeňte podľa veľkosti.. Doporučujem pridržať ten velký šesťhran na radiátore pri povoľovaní odvvzdušňováka.
anonymni357... za ty leta bude plný kalů z kotelní soustavy. Plechovej radik korado najede hned. Sice nemá moc akumulační schopnosti, ale dle mého je lepší.
toto ani nemrazim, vyměnuji pod tlakem. Měl by to být 3/8" odvzdušňovák, výměna bez problému ovšem vy když se ptáte, nemáte patřičné skušenosti. Nedoporučuji Vám dělat to sama, obvzláště jestli je to v bytě
Vyměňte celý ventilek. Odvzdušňovací ventilky různých provedení a průměrů jsou běžně k dostání. tesneninyvlt.cz/... Otázkou je, v jakém je to domě, jestli si můžete dovolit vypustit systém.
Diky za reakci. Zkusim to povolit, jestli to vubec pujde. A pokud se mi to podari povolit kdy je nejlepsi to vymenit cely ten sestihran za novy, kdyz je ted topna sezona. Mam to nechat na leto?
Bydlim v panelaku 3.patro.. Sam bych to asi zvladl vymenit, kdyz uz tak mimo topnou sezonu..Nerad bych zpusobyl nejake problemy, poradne ani nevim kde to uzavrit, trubky jsou "100 let stary". Kdyz uz tak bych to nechal na leto.. Nebo zkusim asi jistotu zavolat nejakemu profikovi topenarovi at se mi nato podiva.. Ale diky vsem za rady.
asa
Nech to raději na léto. Pokud radiátor topí až do konce žeber radiátoru, tak to nemá cenu odvzdušnit. Stačí to nechat přes noc otevřený - kohout radiátoru (hlavici)- na plno otevřenou. Hlavně to nepovoluj při otevřených kohoutech stoupačky. A už vůbec nevyměňuj za tlaku ve stoupačce. Jak tady nějaký radil radí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.