Dobrý den, Mám v bytě takový nepříjemný zvonek s telefonem na otevírání dveří ze spodního vchodu, na telefonku jsou tři hlasitosti ale vypnout tam nejde, tak jsem koukal jestli by nešel vypnout uplně nějak v pojistkách, na první fotce je popis pojistek na druhé horní lišta pojistné skříně a pak vespod ještě samostatně viz 3tí obrázek, 10tka by měl být zvonek jenže se tam nijak nedá vypnout a když jsem hledal na internetu, zjistil jsem že to na 3tí fotce je zvonkové trafo, je možné vypnout jen ten růžový jistič vedle něho a vypnu tak celý zvonek? Předem moc děkuji za odpověď, vůbec se v tom nevyznám a rád bych už ten zvonek celkově nějak vypnul. S pozdravem, T.
Zvonek v rozvadeci se zrejme ovlada tlacitkem prede dvermi bytu. Zvonek je oznacen jako 10 v rozvadeci. S kecafonem od hlavniho vchodu nema nic spolecne. Zbyva jen odpojit napajeni ve sluchatku v byte. Sam to asi delat nebudete, zavolejte si elektrikare.
samozřejmě máte pravdu že normální elektrikář by to tak udělal, ale už sem viděl všelicos a ta možnost tu je obvzlášt když tu jiný jistič pro stykač nevidím nejjednoduší bude když to tazatel vyzkouší
tommy*
Dobrý den, tak jsem skusil vypnout ten růžový jistič a stejně to stále zvoní
tommy*
Dobrý den, pod krátkou telefonu to vypadá takto, jsem laik nepoznám co je od čeho, který máte konkrétně na mysli? Děkuji
sundejte krytku vaseho telefonu, ne sluchatka, a odpojte to bez zniceni, nejlepe repracek nebo civku, zalezi jakym zpusobem se zvuk vytvari. Takto budete moci stale pouzivat bzucak na dvere i mluvit
tommy*
Dobrý den, pod krytkou telefonu to vypadá takto, jsem laik nepoznám co je od čeho, který máte konkrétně na mysli? Děkuji
Regulace hlasitosti zvonění Přepínač, který se nachází v základně telefonu, umožňuje změnu hlasitosti vyzváněcího signálu a také jeho úplné ztlumení. V pravé poloze telefon zvoní hlasitě, v levé poloze zvoní tiše, ve střední poloze je vyzvánění vypnuto.
tommy*
To jsem zkoušel jako uplně první variantu, zjevně nejjednodušší jenže bohužel to nefunguje (možná mi to nezvoni dole od vchodových dveří do baráku to si nejsem jist ale před dveřmi do bytu stejně stále ano )
U nas funguje tak. Ze kdyz je sluchatko nezaklapnute, tak to zvoni do sluchatka. A sluchatko mam pripojene konektorem. Takze konektor odpojim a jdu spat. Pote nezvoni nic.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.