Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vypnout zvonek v pojistkách

Od: tommy* odpovědí: 15 změna:
Dobrý den,
Mám v bytě takový nepříjemný zvonek s telefonem na otevírání dveří ze spodního vchodu, na telefonku jsou tři hlasitosti ale vypnout tam nejde, tak jsem koukal jestli by nešel vypnout uplně nějak v pojistkách, na první fotce je popis pojistek na druhé horní lišta pojistné skříně a pak vespod ještě samostatně viz 3tí obrázek, 10tka by měl být zvonek jenže se tam nijak nedá vypnout a když jsem hledal na internetu, zjistil jsem že to na 3tí fotce je zvonkové trafo, je možné vypnout jen ten růžový jistič vedle něho a vypnu tak celý zvonek? Předem moc děkuji za odpověď, vůbec se v tom nevyznám a rád bych už ten zvonek celkově nějak vypnul. S pozdravem, T.

Jak vypnout zvonek v pojistkách
Jak vypnout zvonek v pojistkách #2
Jak vypnout zvonek v pojistkách #3

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Zvonek v rozvadeci se zrejme ovlada tlacitkem prede dvermi bytu. Zvonek je oznacen jako 10 v rozvadeci. S kecafonem od hlavniho vchodu nema nic spolecne. Zbyva jen odpojit napajeni ve sluchatku v byte. Sam to asi delat nebudete, zavolejte si elektrikare.

hodnocení

0x

Ten jistič B2 růžový u toho trafa na dolní fotce je pro trafo zvonku. Stačí ten růžový zhodit, pokud je nepojen pouze na trafo a dál neřeš.

S telefonkem na vrátníka to nemá souvislost. Jen na zvonek v rozvaděči na první fotce.

ten dvouampérový jistič spíš bude na stykač pro hdo nemyslíte?

zaseja

Normální elektrikář by jistič stykače dal vedle stykače, zvlášť když je tam na něj místo a ne vedle zvonkovýho trafa.

Na druhou stranu elektrikáři jsou občas nemyslící kopyta.

To, že s tím nevypne domafon je jiná věc, tím vypne jenom zvonek od dveří bytu.

Normální elektrikář by jistič stykače dal vedle stykače,

Přesně tak*pivo*. Snad to tak je vždy z 90% a co jsem zatím já viděl ze 100%.

samozřejmě máte pravdu že normální elektrikář by to tak udělal, ale už sem viděl všelicos a ta možnost tu je obvzlášt když tu jiný jistič pro stykač nevidím nejjednoduší bude když to tazatel vyzkouší

tommy*
hodnocení

Dobrý den, tak jsem skusil vypnout ten růžový jistič a stejně to stále zvoní :(
tommy*
hodnocení

Dobrý den, pod krátkou telefonu to vypadá takto, jsem laik nepoznám co je od čeho, který máte konkrétně na mysli? Děkuji
Jak vypnout zvonek v pojistkách #4

joudic*
hodnocení

0x
sundejte krytku vaseho telefonu, ne sluchatka, a odpojte to bez zniceni, nejlepe repracek nebo civku, zalezi jakym zpusobem se zvuk vytvari. Takto budete moci stale pouzivat bzucak na dvere i mluvit
tommy*
hodnocení

Dobrý den, pod krytkou telefonu to vypadá takto, jsem laik nepoznám co je od čeho, který máte konkrétně na mysli? Děkuji
Jak vypnout zvonek v pojistkách #5

Přepněte ten černý přepínač. Máte to v návodu!

namontujdoma.cz/...

Regulace hlasitosti zvonění Přepínač, který se nachází v základně telefonu, umožňuje změnu hlasitosti vyzváněcího signálu a také jeho úplné ztlumení. V pravé poloze telefon zvoní hlasitě, v levé poloze zvoní tiše, ve střední poloze je vyzvánění vypnuto.

Jak vypnout zvonek v pojistkách #6
tommy*
hodnocení

To jsem zkoušel jako uplně první variantu, zjevně nejjednodušší jenže bohužel to nefunguje :( (možná mi to nezvoni dole od vchodových dveří do baráku to si nejsem jist ale před dveřmi do bytu stejně stále ano :( )

Před dveřmi do bytu snad zvoní zvonek v rozvaděči ne? Kdy zvoní rozvaděč a kdy telefonek?

hodnocení

0x
U nas funguje tak. Ze kdyz je sluchatko nezaklapnute, tak to zvoni do sluchatka. A sluchatko mam pripojene konektorem. Takze konektor odpojim a jdu spat. Pote nezvoni nic.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]