Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Komín ke krbu

Od: jisto® odpovědí: 9 změna:
Hezký den, poprosím jako laikovi o radu.Chci v dnešní době pořídit alternativní vytápění jen obyčejným menším krbem značky Prity K12.Jde mi o to, že v tom nechci topit stále ale jen kdyby nastala krizová situace, výpadek plynu, extrémní zdražení,apod.Nemam komín, takže jen venku po fasádě domu.Ale zjistil jsem ceny nerezových komínů a to se mi nechce platit, když budu mít tento krb jen v záloze a možné ho nikdy nepoužiji.Má otázka zní, můžu od tohoto krbů jen vyvést ven obyčejné silnostěnné 1.5mm trubky a vést je třeba objímkami v délce třeba 3M do výšky aby to fungovalo? že mi to zrezne třeba do 10 let je mi jedno,jen jestli to bude stačit a délka komínu by byla i s vedením uvnitř asi 4M.Moc děkuji,snad jsem se vyjádřil přiměřeně.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Len taka poznamka : ak to postavite sam podla rad z netu, bez projektu a nikdy to ziadny kominar neskontroluje, pri poziari dostanete od poistovne presne nula korun.

Zo stavebneho hladiska, ak prerazite ocelovu ruru cez fasadu, bude to pekny vodic zimy do vnutra, moze sa tam objavit kondenzacia, ked nekurite a na stene bude plesnivy kruh okolo rury.

hodnocení

Díky, zajímavý postřeh,s tou zimou do baráku a rosení máte pravdu.

jenda22
hodnocení

0x
4m je malo. Jsou na to online vypocty. Silostenna trubka by to zvladla ale ne samostatna. Vlozena do vetsi by bylo prijatelne. Nesmi se spaliny ochlazovat. Existuje spousta reseni ale poradte se s kamnarem.

jenda22
hodnocení

0x
Pro upresneni, vyska kominu od vstupu do zdi nejmene 4m. Co koleno, to o 1m vyse. Jinak to bude hulit dovnitr.
jendad
To je zajímavé. Já mám 4.5m od země a nic mě nehuli. Asi záleží co máte za kamna. Můžu bezproblemu otevřít kamna a koukat se na praskajici oheň.

hodnocení

Děkuji, žádného kominík neznám, většinou pošlou do háje když nemají výdělek a chcete jen poradit.Díky za vaši reakci.

hodnocení

0x
No, tohle - "v tom nechci topit stále ale jen kdyby nastala krizová situace" asi přehodnotíte docela rychle, jen co zjistíte, jak fajn a levné to je teplo. Něco Vám brání koupit a postavit stavebnici komínu, klidně i zvenku baráku? Schiedel je fajn, já stavěl z nějaké jeho kopie, před pěti lety stálo osm metrů kolem třinácti tisíc.

hodnocení

Nebrání,ale mám plyn a řešení v baráku nemůžu řešit krbem a výměníkem, páč mám kotel v baráku a dvě patra.Nemuzu tedy rozdělit topení v patře,nebo ano ale asi dost složitě a nákladně.Proto jsem chtěl jen krb na vytopení jedné větší místnosti a jedné menší v případě krize.Diky za vaši reakci.
jenda22
Vubec to neni slozite. Delal jsem to lonske jaro. Krbova kamna man na konci topeni, ktera jsem napojil do okruhu za posledni radiator do krize. Naprosto v pohode. Jen musi mit kamna 3 stranny vymenik a ne jen horni.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]