Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
jsem nedávno nastwhovaný do pronájmu, který je sice trošku už dražší, ale je skvělý, nový a má jen 1 chybu. Tou jsou 2 sousední byty, každý z 1 strany, kde denně večer/v noci brečí děti.
Můj byt je 1+kk, tak se nemám kam přesunout, špunty do uší nepomáhají a já nevím, jestli majitelka bude ochotná lepit na zeď tlumící prvky.
Chápu, že malé dítě prostě brečí, ale nevím co s touto situací dělat. Do práce vstávám brzy.
Děkuji všem.
Neuděláte nic jen si zvyknout.
Když teda ani špunty do uší nepomáhají tak se odstěhujte zase jinam.Jednou to brečení přestane a potom bude mamíííí,tatííí já chcíííí...a ježdění plastovým odrážedlem od šesti ráno do desíti večer.Proč by majitelka bytu lepila na zdi nějaké tlumivé prvky? a potom je zase sundávala?
Dovolím si nesouhlasit. Frekvence dětského pláče jsou uzpůsobené tak, aby obsáhly široký rozsah. Takový hluk luxu...ok, u toho se dá usnout, ale u nepravidelném rytmu a frekvenci jen těžko. Špunty do uší utlumí hodně, ale tzv. kostní vedení zvuku napomáhá také k tomu zbytkovému z po za špuntů zkrátka dítě slyšet. Dítě musí být slyšet, aby bylo přeneseně "zachráněno". Zkusila bych se zeptat sousedky, zda by mohla zkusit jiný způsob uspávání. Mé dítě večer nepláče, protože jsem s ním než usne a čteme si pohádky, povídáme si, zpíváme. Takže nikam se nestěhujte a promluvte si. Nedělejte si domněnky a nechoďte kolem sebe beze slova. To je cesta akorát tak k následnému nečekanému výbuchu, což by byla zase přirozená obrana Vašeho psyché.
Teď už víš, proč se někdo před tebou odstěhoval.. Pokud jsi schopný usnout u rádia/přehrávače CD nebo televize, nech přístroj puštěný, mě se spí u puštěné telky dobře, ještě se dá u naučných/přírodovědných pořadů něco pochytit.. Odhlučnění stěn moc nepomůže, zvuk se přenese podlahou či stropem a děti časem "odrostou". Inteligentní rodiče si vezmou malé či nemocné děcko do usnutí mezi sebe nebo nechají rozsvícenou lampičku, pokud se děcko bojí. V případě "krmení" malého děcka musí mít rodiče připraveny Sunarky s mlékem, jinak to za mě jsou "nevyspělí jedinci". Vše se dá vyřešit..
Mnoho lidí nechápe, že pro některé jedince jsou vyšší zvuky (děti, kvílící psi) skutečnými stresory, které vedou až k úzkostným projevům a dokonce i dlouhodobým psychickým potížím. Člověku, který má třeba strach z výšek, taky neporadíte "zvykněte si". Může jít prostě o sníženou toleranci, a takových lidí jsem zažil řadu.
Řešení, které většinou pomáhá, jsou sluchátka s aktivním potlačením vnějšího ruchu - jsou sice relativně drahá, ale efekt splní.
Jeden pán zkoušel "rušit" děti vysokofrekvenčním pískáním (neslyšitelným pro dospělé), ale to nedoporučuji, protože pak začnou řvát ještě víc, neboť zvuk je frustruje a nemohou se ho zbavit.
Nasaď si ty špunty pořádně do uší.
Já když jsem na festivalu a čekám na oblíbenou skupinu, tak občas taky musím zacpat uši špuntama. A při správném nasazení špuntů do uší je to jako bych poslouchal ztlumené rádio.
A nebo máš nějaké nevhodné špunty a musíš vyzkoušet jiné. Já je kupuju v lékárně nebo pracovních potřebách.
Dítě je jen dočasnou záležitostí. Pochybuji, že vy jste byl zticha, když jste byl malý. Možná jste dělal ještě větší kravál, ale měl jste štěstí, že sousedům to třeba nevadilo, a to se dřív vstávalo do práce podstatně časněji než teď... Pokud to nezvládáte pochopit a vydržet, musíte se holt odstěhovat, doporučuji hřbitov nebo samotu v lese.
Začněte si ty děti nějak ochočovat, třeba perníčky. A rodičům vysvětlete, že všechno slyšíte. A že vstáváte do práce.Třeba časem začnou dodržovat povinný noční klid 22.00 až 06.00 hod. Jiná - horší - rada je přehlušit řvaní bigbítem, aby věděli, že nejsou na tom světě samy, rodiny. Hned vás přiběhnou utišit... a sebe třebat také.
Tlumící prvky si obstarejte na vlastní náklady, třeba je domácí slitovná a proplatí je i s prací.
Rafm, se vší úctou, vy musíte být hodně mladý člověk, že si neuvědomujete, jaké jsou malé děti. Novorozenci, kojenci, mladší a pak starší batolata. Komunikují pouze pláčem, když je něco bolí, mají hlad, mají mokro, je jim zima nebo prostě jsou jen nespokojené. A neochočíte ani celým hračkářstvím s cukrárnou. A rodiče, vystrašené, nevyspané chudáky, ničím nemůžete motivovat. Je jediná možnost: PŘEŽÍT a říkat si, že bude lépe.
Ze zkušenosti vím, že je obrovský rozdíl ve kvalitě různých špuntů.
S kvalitními, pořádně zastrčenými, je člověk téměř jak hluchý.
Když je člověk opravdu unavený, vyspí se bez ohledu na hluk.
Pro inspiraci doporučuji film A Quiet Place - Tiché místo. Dítě je hlavně ve druhém pokračování.
Ps: Krásný nadpis dotazu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.